Křehké máslové sušenky s jahodovou marmeládou a čokoládovým pohlazením

Tyto křehké sušenky s náplní z jahodové marmelády jsou ideálním pohoštěním pro každou příležitost. Jejich jemná máslová chuť v kombinaci se sladkou ovocnou náplní a čokoládovou dekorací vytvoří dokonalý soulad, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i oči.

Reklama

Recept je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci v kuchyni. Nejvíce času zabere tvarování těsta a zdobení, ale výsledek stojí za to. Tyto sušenky jsou skvělé jako sladká odměna ke kávě, čaji, nebo jako malé potěšení pro vaše blízké během svátečního období.

Ingredience

Na těsto:

  • 215 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 5 g vanilkového cukru
  • trochu kůry z bio citronu
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 300 g hladké mouky typu 550
Shutterstock

Na náplň:

Reklama
  • Jahodová marmeláda

Na dekoraci:

  • Trochu rozpuštěné mléčné nebo tmavé čokolády

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzduch).
  2. V míse kuchyňského robotu vyšlehejte máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli dohladka.
  3. Přidejte žloutky a krátce promíchejte. Nakonec zapracujte mouku a vytvořte hladké těsto.
  4. Těsto vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou tryskou. Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte malé tečky. Pokud je těsto tuhé, pracujte po částech.
  5. Pečte v předehřáté troubě 12–15 minut, dokud nebudou sušenky zlatavé. Po upečení nechte vychladnout přímo na plechu.
  6. Po vychladnutí slepujte dvě tečky k sobě jahodovou marmeládou.
  7. Na závěr ozdobte slepené sušenky rozpuštěnou čokoládou a nechte ji ztuhnout.
Reklama