Jemný piškot a dva druhy krému vás potěší svou chutí i vůní. Navíc vypadá nádherně, takže žádný z vašich přátel neuvěří, že jste ho připravili sami. A jakmile to zjistí, budou od vás požadovat recept. S radostí jim ho dejte, protože budou mít šanci si připravit stejně lahodný a nádherný dezert jako vy. Výroba je jednodušší, než si představujete a výsledek vás mile překvapí.
Co budete potřebovat?
Na výrobu je toho potřeba hodně, ale se vším si snadno poradíte. A navíc nepotřebujete nic speciálního. Na přípravu korpusu potřebujete:
- vejce – 4 ks,
- cukr – 4 lžíce,
- mouka – 5 lžic,
- voda – 2 lžíce,
- olej – 50 ml,
- kakaový prášek – 1 lžíce,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- kávové nebo čokoládové mléko – 250 ml.
Na žlutý krém:
- žloutky – 4 ks,
- cukr – 1 lžíce,
- mléko – 300 ml,
- mouka – 5 lžic,
- máslo – 100 gramů,
- moučkový cukr – 3 lžíce,
- vanilkový cukr – 2 balíčky.
Na bílý krém:
- bílky – 4 ks,
- cukr – 7 lžic,
- voda – 4 lžíce.
Na polevu:
- čokoláda – 100 gramů,
- olej – 3 lžíce.
Pracovní postup
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Na korpus si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte 2 lžíce vody, olej a šlehejte 1-2 minuty. Poté přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a jemně je vmíchejte do směsi. Směs nalijte do plechu, snižte teplotu trouby na 180 stupňů a pečte, dokud nebude těsto hotové. Hotový korpus nechte vychladnout a rozkrojte napůl. Poté je přelijte 125 ml studené kávy.
Na žlutý krém vyšlehejte žloutky s cukrem. Přidejte mouku, vanilkový cukr a promíchejte. Přidejte trochu mléka a zbytek přiveďte k varu. Smetanu vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Zakryjte ji fólií a nechte vychladnout. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a smetanou. Rozetřete krém na první část korpusu. Na bílý krém svařte vodu s cukrem. Bílky vyšlehejte do tuha a přidejte do nich horký sirup. Bílou vrstvu naneste na druhý korpus. Nechte vychladit v lednici a dobrou chuť!
Zdroj: bukvarche.com