Krémový dezert s čokoládovou polevou je jako nebe v puse

Reklama

Jemný piškot a dva druhy krému vás potěší svou chutí i vůní. Navíc vypadá nádherně, takže žádný z vašich přátel neuvěří, že jste ho připravili sami. A jakmile to zjistí, budou od vás požadovat recept. S radostí jim ho dejte, protože budou mít šanci si připravit stejně lahodný a nádherný dezert jako vy. Výroba je jednodušší, než si představujete a výsledek vás mile překvapí.

Co budete potřebovat?

Na výrobu je toho potřeba hodně, ale se vším si snadno poradíte. A navíc nepotřebujete nic speciálního. Na přípravu korpusu potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – 4 lžíce,
  • mouka – 5 lžic,
  • voda – 2 lžíce,
  • olej – 50 ml,
  • kakaový prášek – 1 lžíce,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • kávové nebo čokoládové mléko – 250 ml.
Shutterstock

Na žlutý krém:

  • žloutky – 4 ks,
  • cukr – 1 lžíce,
  • mléko – 300 ml,
  • mouka – 5 lžic,
  • máslo – 100 gramů,
  • moučkový cukr – 3 lžíce,
  • vanilkový cukr – 2 balíčky.
Reklama

Na bílý krém:

  • bílky – 4 ks,
  • cukr – 7 lžic,
  • voda – 4 lžíce.

Na polevu:

  • čokoláda – 100 gramů,
  • olej – 3 lžíce.

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem. Na korpus si oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte 2 lžíce vody, olej a šlehejte 1-2 minuty. Poté přidejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a jemně je vmíchejte do směsi. Směs nalijte do plechu, snižte teplotu trouby na 180 stupňů a pečte, dokud nebude těsto hotové. Hotový korpus nechte vychladnout a rozkrojte napůl. Poté je přelijte 125 ml studené kávy.

Shutterstock

Na žlutý krém vyšlehejte žloutky s cukrem. Přidejte mouku, vanilkový cukr a promíchejte. Přidejte trochu mléka a zbytek přiveďte k varu. Smetanu vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Zakryjte ji fólií a nechte vychladnout. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a smetanou. Rozetřete krém na první část korpusu. Na bílý krém svařte vodu s cukrem. Bílky vyšlehejte do tuha a přidejte do nich horký sirup. Bílou vrstvu naneste na druhý korpus. Nechte vychladit v lednici a dobrou chuť!

Zdroj: bukvarche.com

Reklama