Pečené brambory se slaninou jsou velmi jednoduché na přípravu a přitom chutnají úžasně. Jestli potřebujete malý předkrm nebo máte jen chuť na něco velmi dobrého, připravte si malé brambory obalené slaninou. Na jejich výrobě není nic náročného, ale výsledek je velmi chutný, křupavý a šťavnatý. A úžasné jsou také na večírky, když potřebujete něco na zakousnutí.
Co budete potřebovat?
Základem této pochoutky jsou pochopitelně čerstvé (malé) brambory a kvalitní slanina. Tyto dvě suroviny budou hvězdou tohoto předkrmu. Proto musíte obojí vybírat pečlivě. Koření můžete pochopitelně použít podle své chuti, ale s uvedeným kořením dosáhnete velmi dobré a vyvážené chuti. Vyzkoušejte recept na pečené brambory se slaninou a budete ho připravovat znovu a znovu. Potřebujete:
- baby brambory – 15 ks,
- slanina – 15 plátků,
- olivový olej – 2 lžíce,
- česnekový prášek – 1 lžička,
- uzená paprika – 1 lžička,
- sůl – 1 lžička,
- mletý černý pepř – ½ lžičky,
- párátka.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem nebo ho vymažte tukem. Je to důležité, protože jinak se vám brambory velmi snadno připečou k plechu. Poté si připravte brambory. Opláchněte je a osušte kuchyňskou utěrkou. Vložte je do velké mísy a promíchejte brambory s olivovým olejem, česnekovým práškem, uzenou paprikou, solí a černým pepřem. Důkladně vše promíchejte, protože se v koření musí obalit každá brambora.
Poté rozkrojte každý plátek slaniny napůl. Vezměte půl plátku a pevně ho omotejte kolem každého kousku brambory. Zajistěte slaninu párátkem, aby neodpadla během pečení. Jakmile budou brambory krásně obalené, vyskládejte je na plech švem dolů. Vložte plech do trouby a pečte po dobu 35-40 minut. V polovině pečení je otočte a nakonec je zkontrolujte vidličkou, jestli jsou hotové. Slanina musí být také nádherně křupavá. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: recipes.arbweb.info