Krupicové palačinky s hovězím masem: Když je připravíte jednou, budete je už muset dělat pravidelně!

Milujete palačinky, ale rádi byste si na nich pochutnali i v jiné formě? Pak je tento recept tím, na co jste již dlouho čekali. Krupicové palačinky jsou jiné a přece stejné. Pokud si je však uděláte na slano, pak je jisté, že se budete oblizovat až za ušima!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 230 g krupice
  • 550 ml mléka
  • 3 vejce
  • 1 PL krystalového cukru
  • 1 ČL soli
  • 100 g slaniny
  • 300 g hovězího masa, může být i mleté
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce másla
  • pepř a sůl dle chuti

Jak na to?

Jako první si připravte masovou nádivku. Pokud máte maso v celku, proběhněte ho přes mlýnek, pokud máte mleté, ​​smíchejte ho s nadrobno nasekanou cibulí a nakrájenou slaninou. Osmažte maso na pánvi s olejem a nechte, aby proběhlo teplem alespoň 20 minut. Posolte a opepřete a nechte pod pokličkou.

Mezitím si připravte palačinkové těsto. Vajíčka vyšlehejte se solí a cukrem, přidejte krupici a nechte 15 minut, aby nabobtnala. Potom přidejte mléko a vymíchejte palačinkové těsto. Když je těsto hotové a konzistence vyhovující palačinkovému těstu, začněte smažit palačinky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Ty pak naplňte masovou nádivkou a srolujte je. Po jednom je na sebe naskládejte do zapékací misky, potřete je rozpuštěným máslem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 15-20 minut. Pokud nemáte rádi masovou nádivku, doporučujeme také špenátovou, žampiónovou, či jakoukoli sladkou.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama