Kuře na paprice podle staré dobré kuchařky. Budete mít boule až za ušima

Ingredience:

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 2 rajčata, oloupaná a nasekaná
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce nasekané petrželky
shutterstock.com

Postup:

  1. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte kuře z každé strany dozlatova. Poté vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
  2. Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a restujte ji do měkkosti. Přidejte mletou sladkou papriku a červenou papriku, promíchejte.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, papriku a česnek. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Vložte kuřecí kousky zpět do pánve a zalijte kuřecím vývarem. Přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 30 minut, dokud kuře není měkké.
  5. V malé míse smíchejte hladkou mouku se smetanou na vaření, aby vznikla hladká směs. Přidejte tuto směs do pánve a vařte ještě 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Posypte nasekanou petrželkou před podáváním.

Tento recept na kuře na paprice je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční české jídlo plné chuti a aromatických koření. Bon appétit!

Reklama
Reklama