Ingredience:
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2 rajčata, oloupaná a nasekaná
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 250 ml kuřecího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany na vaření
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup:
- Kuřecí stehna osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte kuře z každé strany dozlatova. Poté vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a restujte ji do měkkosti. Přidejte mletou sladkou papriku a červenou papriku, promíchejte.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, papriku a česnek. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Vložte kuřecí kousky zpět do pánve a zalijte kuřecím vývarem. Přiklopte poklicí a vařte na mírném plameni asi 30 minut, dokud kuře není měkké.
- V malé míse smíchejte hladkou mouku se smetanou na vaření, aby vznikla hladká směs. Přidejte tuto směs do pánve a vařte ještě 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř. Posypte nasekanou petrželkou před podáváním.
Tento recept na kuře na paprice je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční české jídlo plné chuti a aromatických koření. Bon appétit!
Reklama
Reklama