Kombinace sladkých, kyselých a pikantních chutí je to nejlepší, na čem si můžete pochutnat. Tento recept je pro všechny milovníky kuřecího masa, špízů a komplexních chutí. Tento pokrm je ideální na léto, protože si ho snadno připravíte na grilu, ale stejně dobře si na něm pochutnáte i během zimy u sebe doma. Hlavní je, abyste správně naložili kuřecí maso.
Co budete potřebovat?
Není nic lepšího, než nový kuřecí recept s jedinečnými ingrediencemi. Kombinace kuřecího masa, choriza a ananasu rozhodně není běžná, ale chutná skvěle. Získáte přesně chutě, které máte rádi a zasytíte se zdravým a velmi chutným jídlem. Není zcela ideální pro malé děti. Pro děti vynechte pikantní klobásu. Na recept potřebujete:
- kuřecí prsa – 4 ks,
- ananas (krájený) – 1 plechovka,
- chorizo (plátky) – 12 ks,
- kari – 2 lžíce,
- olivový olej – 2 lžíce,
- mletá paprika – 1 lžíce,
- citronová šťáva – podle chuti.
Pracovní postup
Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na kostičky. Slijte nálev z plechovky ananasu do misky, protože ho budete potřebovat. Přidejte kari, olivový olej, mletou papriku a citronovou šťávu a vše promíchejte. Poté do této směsi vložte připravené kuřecí kousky. Zakryjte je potravinářskou fólií nebo zavřete do krabičky a vložte do lednice minimálně na 2 hodiny. Čím déle se maso bude marinovat, tím lépe bude nakonec chutnat.
Nakrájejte ananas na čtvrtiny a zároveň si nakrájejte chorizo. Připravte si špejle na špízy a můžete se pustit do práce. Střídejte kousky kuřecího masa, kolečka klobásy a ananas. Marinádu můžete použít na potření celých špízů. Nejlepší je pochopitelně příprava na grilu, ale během zimních měsíců můžete pochopitelně použít také troubu. Stačí, když ji nastavíte na program grilu a budete špízy grilovat, dokud nebude maso hotové. Naštěstí to netrvá dlouho, protože jsou kousky malé. Dobrou chuť!
Zdroj: lacuisinedelaetitia.wordpress.com