Kuřecí nugetky jako z McDonaldu? Jedině podle tohoto receptu!

Reklama

Rychlé občerstvení je velmi dostupné, ale také bohužel drahé. Přitom si můžete stejné jídlo připravit i doma a (v porovnání s McDonaldem) neutratit téměř nic. Navíc budete přesně vědět, co se v jídle skrývá a nemusíte mít špatný pocit z toho, že nugetky servírujete i dětem. U dětí si ovšem dávejte pozor na omáčku, protože pro menší děti není vhodná kvůli své pikantnosti.

Co budete potřebovat?

Na kuřecí nugetky jako z McDonaldu nepotřebujete téměř nic, což je velmi dobrá zpráva. A hlavně nepotřebujete nic zvláštního nebo extrémně drahého. Postačí vám jen pár základních věcí a chvilku v kuchyni, abyste vykouzlili jídlo jako ze slavného fastfoodu. Na samotné maso a těstíčko si připravte:

  • kuřecí prsa – 2 ks,
  • vejce – 2 ks,
  • voda – 240 ml,
  • hladká mouka – 250 gramů,
  • rostlinný olej na smažení.

Koření na kuře:

  • sůl – podle chuti,
  • koření na kuře – podle chuti,
  • mletá pálivá paprika – podle chuti,
  • sladká paprika – podle chuti.
irecept.cz
Reklama

Na ostrou omáčku:

  • zakysaná smetana – 60 gramů,
  • majonéza – 40 gramů,
  • rajčatový protlak – 30 gramů,
  • česnek – 3 stroužky,
  • kyselá okurka – 1 ks,
  • olivy (bez pecek) – 5-6 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Pracovní postup

Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Všechny kousky osolte, přidejte koření na kuře a oba druhy mleté papriky. Vše důkladně promíchejte, aby se maso rovnoměrně okořenilo. Na těsto v míse prošlehejte vejce. Postupně přidávejte vodu a mouku. Míchejte a pokračujte, dokud nezískáte hladké těsto (s konzistencí palačinkového těsta). Připravte si hlubší pánev, nalijte do ní rostlinný olej na smažení a rozehřejte ho asi na teplotu 175 stupňů.

Maso postupně namáčejte do těsta a ihned vložte do horkého oleje. Kuřecí nugetky smažte po dobu 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou hotové uvnitř a zlaté na povrchu. Položte je na talíř vyložený papírovými ubrousky nebo na mřížku, abyste se zbavili přebytečného tuku ze smažení. V tuto chvíli máte maso hotové a můžete se pustit do poslední složky tohoto receptu.

Shutterstock

Příprava pikantní omáčky

V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Nezapomeňte přidat také kyselou okurku (jemně nakrájenou) a olivy. Vše dochuťte solí a mletým černým pepřem. Důkladně promíchejte, aby se všechny složky omáčky propojily a před podáváním ji nechte odležet v lednici. Získáte silnější chuť i vůni. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama