Do kuřecích prsou jsme udělali zářezy. Je to tak jednoduché a chutné, že je už nikdy nebudete připravovat jinak!

Gurmánský recept, který je zcela jednoduchý? Ano, prosím! Tento recept Vás možná zaujme natolik, že ho ještě dnes večer budete dělat na večeři. Je to jeden z nejjednodušších a nejrychlejších způsobů, jak připravit skvělá a chutná kuřecí prsa. Kouzlo spočívá v tom, že do něj uděláte menší zářezy, do kterých pak dáte samé dobré věci.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • kuřecí prsa
  • špenát
  • olivový olej
  • sýr ricotta nebo kozí sýr
  • sýr na posypání
  • sůl
  • koření

Tento recept se nazývá tzv. „Hasselback“ kuřecí prsa. Technika přípravy pochází původně ze Švédska, z restaurace Hasselbacken. Kuchař tehdy udělal malé zářezy do brambor a naplnil je slaninou a sýrem. Později se takto plnily batatas, čili sladké brambory, a i jablka. Dnes Vám přinášíme tento skvělý recept, kdy budeme naplňovat kuřecí prsa.

Jak na to?

Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě. Pak je osušíme pomocí papírových kapesníků a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe. Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně. Následně už jen opepříme a osolíme. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.

Na mírném ohni do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minut podusíme. Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr. Možná by nebylo špatné vyzkoušet i slovenskou brynzu. Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela rozteklý.

Reklama

Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo-sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Na vrch můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoli sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.

Troubu si předehřejeme na 200°C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut. Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování. Sýr se na vrchu krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu. Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batatas. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou. Dobrou chuť.

Na tomto receptu je nejlepší to, že kromě toho, že je jednoduchý a rychlý, máte v každém soustu všechny suroviny pohromadě. Existuje velké množství kombinací, což znamená, že tento způsob přípravy můžete opakovat, pokud budete mít dostatek fantazie. Zde jsou nějaké moje nápady, můžete se nechat inspirovat.

Náplně

  • pečené červené paprika a sýr feta
  • jablko, šunka a sýr čedar
  • slaninka a modrý sýr (například niva)
  • divoká rýže a žampiony
  • slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu
Reklama