Kynutý věnec s bylinkovou náplní: Když si ho před Velkou nocí doma připravíte, všechny zaručeně potěšíte!

Kynuté těsto je v kuchyni základem každé hospodyňky. U nás to také není jinak a během let jsme si doma oblíbili hlavně tento věnec. Nejraději ho máme na Velikonoce k šunce a zelenině. Při všedních dnech si ho vychutnáváme k snídani se smetanou.

Reklama

.

.

.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2,5 dl mléka
  • 0,5 KL cukru
  • 5 dkg droždí
  • 1 vejce
  • 6 dkg másla
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1 KL soli

Na náplň:

Reklama
  • 6 dkg másla
  • 5 PL koření a bylinek (kopr, bazalku, rozmarýn, tymián)

Na potření:

  • 1 vejce
  • 1 dl zakysané smetany

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Postup

Ingredience na těsto vložíme do domácí pekárny a necháme nakynout.

Těsto vyválíme na obdélník, natřeme máslem a posypeme kořením a bylinkami. Následně těsto srolujeme do válečku.

Z válečku vytvarujeme věnec, který položíme na vymazaný plech.

Na vnější části věnečku uděláme zářezy nožem, přibližně na jeden prst od sebe. Takto připravené těsto necháme na plechu odpočívat 20 minut.

Věneček potřeme vajíčkem utřeného se smetanou a pečeme na 180 ° C přibližně 40 minut. Dobrou chuť!

Reklama