Přípravě tohoto sladkého dezertu věnujte dostatek času. Jeho přípravu neuspěchejte a vyčleňte si na ni alespoň dva dny. Jakmile ale s pečením skončíte, vaši hosté se budou ještě dlouho oblizovat. Spolehněte se, že z téhle buchty vám doma nezůstane ani drobeček.
Příprava je sice časově náročná, ale snadná. Potřebujete jen základní suroviny. Na těsto si připravte:
- 6 vajec,
- 200 g cukru,
- 200 g mouky,
- 40 ml vody
- 40 ml oleje
- 3 lžíce kakaa
- prášek do pečiva.
Vedle surovin na těsto si také připravte tyto ingredience na lahodný krém:
- 400 g bílé čokolády
- 400 ml smetany
- 5 g želatiny
- Glazuru od Dr. Oetkera
Příprava těsta vám zabere pár minut
Přípravu těsta začněte oddělením bílků od žloutků. Žloutky vyšlehejte s olejem a vytvořte hmotu podobnou majonéze, ale nic nedochucujte ji. Bílky smíchejte s cukrem a nakonec přidejte 40 ml vody. Směs pomalu mixujte a až bude dobře promísená, zaprašte moukou, kakaem a práškem do pečiva. Vyložte si plech pečícím papírem a těsto pečte 30 minut na 180 °C.
Mezitím si připravte krém. Smetanu si přelijte do malého rendlíku a na vodní lázni pomalu ohřívejte. Jakmile bude dostatečně teplá, přidejte kousky bílé čokolády a míchejte, dokud se ve vodní lázni nerozpustí. Nakonec dejte rendlík na střední plamen, nechte zhruba 4 – 5 minut probublávat a občas promíchejte.
Vše nechte přes noc v lednici
Do malého množství vody si nasypte želatinu a pomalu ohřívejte. Pozor! Želatina nesmí projít varem. Nakonec ji smíchejte s čokoládovou směsí a nechte přes noc vychladnout v lednici. Ráno krém vyšlehejte mixérem, dokud nezhoustne.
Před podáváním si připravte cukrový sirup. Nechte cukr zkaramelizovat v malém množství vody. Nakonec přilijte dalších 500 ml vody a přidejte kapučíno a rum. Krátce provařte a sundejte z plamene. Po vychladnutí polijte sirupem těsto a potřete ho smetanovo-čokoládovým krémem. Horní vrstvu buchty nakonec glazujte směsí od Dr. Oetkera.