Lahodná a zdravá snídaně každý den: 5 originálních nápadů, na které nepotřebujete hrnec, pánev ani sporák!

Kdysi byla ovesná kaše základem každé snídaně, dodnes ji za něco podobného považují ještě naše babičky. Jen málokdo však ovesnou kaši ještě poctivě jí. V dnešní době, kdy jsme naučeni na výrazné, místy až agresivní chutě, se jemná ovesná kaše dostala jaksi do pozadí. Upřímně, je to velká škoda!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Naštěstí, ovesné kaše je jídlem, které se dá připravit i velmi chutně a komu se zdá ovesná kaše planá, může klidně vyzkoušet dochutit ji, hoc i na slano. Dnes Vám přinášíme ty nejlepší recepty na domácí ovesné kaše a věříme, že podobně jako my, si je zamilují i ​​Vaše děti a vnoučata odchovaná na sladké nutelle z obchodu.

Jogurtová kaše

Připravte si přibližně půllitrový zavařeninový pohár i s víčkem a nasypte do něj 30 g ovesných vloček. Ty zalijte 50 g bílého jogurtu a 80 ml odstředěného mléka. Pak nádobu dobře uzavřete a protřepejte, jak budete zvládat, aby se všechny složky spojily. Pohár otevřete a přidejte do kaše 30-40 g oblíbeného ovoce, my doporučujeme maliny. Pokud se Vám zdá kaše málo sladká, přidejte cukr nebo med. Nechte přes noc odstát a ráno si užijte tuto fantastickou snídani.

Čokoládová kaše

Smíchejte 30 g ovesných vloček, 80 ml mléka a 50 g bílého jogurtu, přidejte polévkovou lžíci medu a lžičku vanilkového cukru. Nastrouhejte si přibližně 10-20 g hořké čokolády a 50 g nasekaných třešní, a vše spolu dobře promíchejte. Přelijte kaši do sklenice a nechte ji přes noc ztuhnout v chladničce.

Reklama

Exotická kaše

Smíchejte opět 30 g vloček, 80 ml mléka a 50 g bílého jogurt. Přidejte polévkovou lžíci medu, polévkovou lžíci pomerančového džemu a 1 šálek mandarinkových měsíčků nasekaných na menší kousky. Ve sklenici smíchejte všechno kromě mandarinky a protřepejte. Teprve potom přisypte mandarinku a zamíchejte. Nechte odstát a ráno se potěšte exotickou snídaní.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Mocca kaše

Smíchejte 30 g ovesných vloček, 50 g bílého jogurtu a 80 ml mléka, přidejte čajovou lžičku instantní kávy zředěné v polévkové lžíci vody, čajovou lžičku kakaa a nakonec polévkovou lžíci medu. Zatřepejte sklenicí a papejte. Tato kaše chutná výtečně i nevychlazená!

Skořicová kaše

Do klasického množství 30 g ovesných vloček, 80 ml mléka a 50 ml bílého jogurtu přimíchejte ještě čajovou lžičku skořice a ¼ šálku nastrouhaného jablka, zalijte polévkovou lžící medu a přisypte hrst mletých vlašských ořechů. Protřepejte a nechte ztuhnout do rána.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Banánová kaše

Do 30 g vloček, přidejte 50 ml jogurtu a 80 ml mléka, 2 nadrobno nakrájené banány, čajovou lžičku kakaa, polévkovou lžíci medu a dobře protřepejte. Nechte do rána ztuhnout a podávejte posypané trochou skořice. Tuto kaši lze dát i zamrazit, chutná skvěle i jako náhrada zmrzliny.

Navíc, pokud kaši necháte v uzavřené sklenici, vydrží Vám takto i několik dní.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama