Kdysi byla ovesná kaše základem každé snídaně, dodnes ji za něco podobného považují ještě naše babičky. Jen málokdo však ovesnou kaši ještě poctivě jí. V dnešní době, kdy jsme naučeni na výrazné, místy až agresivní chutě, se jemná ovesná kaše dostala jaksi do pozadí. Upřímně, je to velká škoda!

Jogurtová kaše
Připravte si přibližně půllitrový zavařeninový pohár i s víčkem a nasypte do něj 30 g ovesných vloček. Ty zalijte 50 g bílého jogurtu a 80 ml odstředěného mléka. Pak nádobu dobře uzavřete a protřepejte, jak budete zvládat, aby se všechny složky spojily. Pohár otevřete a přidejte do kaše 30-40 g oblíbeného ovoce, my doporučujeme maliny. Pokud se Vám zdá kaše málo sladká, přidejte cukr nebo med. Nechte přes noc odstát a ráno si užijte tuto fantastickou snídani.
Čokoládová kaše
Smíchejte 30 g ovesných vloček, 80 ml mléka a 50 g bílého jogurtu, přidejte polévkovou lžíci medu a lžičku vanilkového cukru. Nastrouhejte si přibližně 10-20 g hořké čokolády a 50 g nasekaných třešní, a vše spolu dobře promíchejte. Přelijte kaši do sklenice a nechte ji přes noc ztuhnout v chladničce.
Exotická kaše
Smíchejte opět 30 g vloček, 80 ml mléka a 50 g bílého jogurt. Přidejte polévkovou lžíci medu, polévkovou lžíci pomerančového džemu a 1 šálek mandarinkových měsíčků nasekaných na menší kousky. Ve sklenici smíchejte všechno kromě mandarinky a protřepejte. Teprve potom přisypte mandarinku a zamíchejte. Nechte odstát a ráno se potěšte exotickou snídaní.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Mocca kaše
Smíchejte 30 g ovesných vloček, 50 g bílého jogurtu a 80 ml mléka, přidejte čajovou lžičku instantní kávy zředěné v polévkové lžíci vody, čajovou lžičku kakaa a nakonec polévkovou lžíci medu. Zatřepejte sklenicí a papejte. Tato kaše chutná výtečně i nevychlazená!
Skořicová kaše
Do klasického množství 30 g ovesných vloček, 80 ml mléka a 50 ml bílého jogurtu přimíchejte ještě čajovou lžičku skořice a ¼ šálku nastrouhaného jablka, zalijte polévkovou lžící medu a přisypte hrst mletých vlašských ořechů. Protřepejte a nechte ztuhnout do rána.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Banánová kaše
Do 30 g vloček, přidejte 50 ml jogurtu a 80 ml mléka, 2 nadrobno nakrájené banány, čajovou lžičku kakaa, polévkovou lžíci medu a dobře protřepejte. Nechte do rána ztuhnout a podávejte posypané trochou skořice. Tuto kaši lze dát i zamrazit, chutná skvěle i jako náhrada zmrzliny.
Navíc, pokud kaši necháte v uzavřené sklenici, vydrží Vám takto i několik dní.
Přejeme dobrou chuť!
Čokoládová kaše
[hana-code-insert name=’google‘ /]Mocca kaše
Skořicová kaše
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Banánová kaše