Dva kousky pečiva spojené vynikajícím a jemným krémem je to nejlepší, co můžete připravit pro svou rodinu o svátcích i mimo ně. Tato pochoutka se připravuje z listového těsta. Přípravu si můžete jednoduše usnadnit tím, že koupíte hotové listové těsto v obchodě. Jestli chcete mít celý dezert domácí, můžete si ho samozřejmě připravit doma. Poradíme vám, jak připravit tento úžasný dezert. Podávat ho můžete nejen rodině, ale také svým návštěvám.
Co budete potřebovat?
Výrobu listového těsta dnes necháme v pozadí a koupíme ho v obchodě. Řekneme vám, jak připravit jemný krém a všechno poskládat dohromady. Celá příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Výsledek je úžasný, takže si tento recept zajisté zamilujete. Na tuto pochoutku potřebujete:
- listové těsto – 1 balení,
- smetana – 200 ml,
- mléko – 400 ml,
- kukuřičný škrob – 30 gramů,
- vaječné žloutky – 4 ks,
- cukr – 90 gramů,
- citron – 1 ks.
Pracovní postup
Listové těsto rozbalte z obalu. Jestli máte domácí těsto, vyválejte ho na tloušťku 3 mm. Rozdělte ho na stejné čtverce velké 6 x 6 centimetrů. Na plech položte pečicí papír a rozložte na něj nakrájené čtverečky z listového těsta. Nechte mezi nimi trochu místa, aby se nespojily. Pečte na 180 stupňů po dobu 20 minut. Nastrouhejte citronovou kůru a přidejte ji do mléka. Zahřejte ho na 40-50 stupňů. Smíchejte žloutky s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Do vaječné směsi přidejte škrob.
Vaječnou směs nalijte do teplého mléka. Na středním ohni přiveďte směs k varu a neustále míchejte. Až hmota zhoustne, sundejte hrnec z ohně, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Upečené sušenky můžete rozpůlit. Vyšlehejte smetanu a postupně ji přidávejte do krémové hmoty. Jednu stranu sušenek naplňte krémem (lžící nebo cukrářským sáčkem). Krém zakryjte druhou sušenkou. Nakonec sušenky zasypte moučkovým cukrem.
Zdroj: kukhovaryty.com