Netradiční recepty většinou bývají nejlepší. A s tímto receptem navíc získáte možnost, jak efektivně zpracovat zbytek zelí, brambor a mrkve, které nechcete vyhodit. Jde o skvělou možnost, jak snížit odpad ve své kuchyni a zároveň si pochutnat na skvělém jídle. Vyzkoušejte ho a zajisté nebudete litovat.
Co budete potřebovat?
Tento krásný pokrm se skládá ze tří částí a každou z nich připravíte během pár minut. Proto neváhejte a připravte si vše potřebné. Výroba vám zabere jen pár minut a pochutnáte si na jídle, které jste ještě nikdy nejedli. Na výrobu potřebujete:
- zelí – 300 gramů,
- brambory – 2 ks,
- mrkev – 2 ks,
- paprika – 1 lžička,
- kopr – podle chuti,
- čerstvá petrželka – podle chuti.
Na omáčku:
- vejce – 4 ks,
- olivový olej – 4 lžíce,
- mléko – 4 lžíce,
- mouka – 4 lžíce,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- prášek do pečiva – 6 gramů.
Na ozdobu:
- strouhaný sýr čedar – 50 gramů,
- sezamová semínka – podle chuti,
- kmín – podle chuti.
Pracovní postup
Zelí si jemně nakrájejte. Brambory a mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Papriku očistěte od zrníček a nakrájejte na malé kostičky. Poté si připravte omáčku. Ve větší mísy vyšlehejte vejce s olivovým olejem a mlékem do nadýchané pěny. Poté směs dochuťte solí a pepřem. Přidejte také prosátou mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, abyste získali hladkou a homogenní směs. Připravte si pánev, nalijte do ní trochu olivového oleje a orestujte na něm zeleninu na středním ohni.
Počkejte, dokud nebude zelenina krásně měkká. Poté přidejte čerstvý kopr a petrželku podle chuti. Zeleninu nasypte do zapékací formy a zalijte omáčkou. Troubu předehřejte na 180 stupňů a celý pokrm pečte po dobu 25 minut. Směs by měla během pečení krásně zhoustnout. Po upečení zasypte pokrm strouhaným sýrem, sezamovými semínky a kmínem podle chuti. Vložte ho na 5 minut do trouby, aby se sýr rozpustil a máte hotovo. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: irecept.cz