Lahodné jídlo se zelím, slaninou a klobásou

Reklama

Netradiční recept se zelím vás pohladí na duši. Na první pohled se může zdát zdravý, ale ve skutečnosti vás příjemně nasytí a zahřeje. Jestli máte doma alespoň polovinu hlávky zelí a nevíte, co s ní udělat, zkuste tento recept. Nebudete litovat a vyzkoušíte netradiční spojení chutí i vůní, které vás nejspíš ještě nikdy nenapadlo.

Co budete potřebovat?

Na první pohled potřebujete hodně ingrediencí, ale ve skutečnosti jsou hlavní jen tři. Zbytek jen doplní chuť a vůni celého pokrmu. Proto byste se měli soustředit na to, abyste měli po ruce kvalitní slaninu a klobásu podle svého vkusu. Použít můžete jakýkoli druh, který vám chutná. Na výrobu tohoto jedinečného receptu potřebujete:

  • mladé zelí – 450 gramů,
  • uzená slanina – 100 gramů,
  • uzená klobása – 1 ks,
  • kopr – 1 svazek,
  • bobkový list – 2 ks,
  • nové koření – 4-6 kuliček,
  • máslo – 1 lžíce,
  • hladká mouka – 1 lžíce,
  • citronová šťáva – z ½ citronu,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • cukr – 1 lžička.
rajchelewa.blogspot.com

Pracovní postup

Zelí očistěte, opláchněte a nastrouhejte nahrubo nebo nasekejte nožem. Slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Do velké pánve nalijte trochu ruku a zahřejte ho na mírném ohni. Poté v pánvi orestujte slaninu s klobásou. Mezitím si můžete nakrájet cibuli na malé kostičky a přidejte ji do pánve. Vše promíchejte a chvíli restujte. Až budou všechny suroviny v pánvi krásně orestované a cibule měkká, můžete přidat nakrájené (či nastrouhané) zelí.

rajchelewa.blogspot.com
Reklama

Zalijte směs polovinou hrnku horké vody. Dochuťte solí a pepřem. Nezapomeňte také na bobkové listy a nové koření. Zakryjte pánev pokličkou a nechte směs dusit po dobu 10 minut. V malé misce smíchejte máslo s moukou, abyste získali domácí jíšku. Přidejte ji do pánve a důkladně promíchejte. Vše dochuťte citronovou šťávou, cukrem (solí a pepřem podle potřeby). Vypněte sporák a celý pokrm zasypte nasekaným koprem. V tuto chvíli máte hotovo a můžete se pustit do jídla. Dobrou chuť!

Zdroj: rajchelewa.blogspot.com

Reklama