Lahodné skořicové rolky se hodí nejenom ke kávě

Skořice je známá především svou krásnou vůní, kterou má mnoho z nás spojenou s podzimními a zimními měsíci, kdy se přidává do nejrůznějších dezertů. Ne mnoho lidí ale ví, že skořice nejen skvěle voní, ale je pro náš organismus také velmi zdravá. Je totiž výborným antioxidantem a zároveň obsahuje nejrůznější vitamíny a minerály, které mají pozitivní vliv zejména na náš oběhový a trávicí systém. Pokud hledáte nový recept, kde byste toto zázračné koření mohli využít, vyzkoušejte naše skvělé skořicové rolky.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na přípravu těchto lahodných skořicových rolek neboli šneků si připravte jeden šálek mléka, dvě vejce, půl šálku rozpuštěného másla, čtyři šálky mouky, půl šálku cukru a dvě čajové lžičky skořice. Tyto ingredience budou složit na přípravu těsta. Dále budete potřebovat ještě sto gramů tvarohu, půl šálku rozpuštěného másla, pětinu šálku moučkového cukru a jednu čajovou lžičku vanilkového extraktu na přípravu jemného krému.

Jak šneky vyrobit?

Nejprve si z výše uvedených ingrediencí připravte těsto. Stačí jednoduše všechny ingredience, kromě skořice, vložit do mixéru a vypracovat hladké těsto. Následně nechte těsto chvilku odpočinout a pak ho na pomoučněné pracovní ploše rozválejte do tvaru obdélníku. Poté horní stranu těsta posypte skořicí tak, abyste vždy přibližně centimetr až dva od okraje nechali prázdné. Poté tyto prázdné okraje potřete vodou a z delší strany těsto srolujte do podoby rolády.

Následně si vezměte pevnou nit a tou roládu rozřezejte na přibližně centimetr silné plátky, budoucí rolky. Připravené šneky poté dejte do pečící formy a pečte je v troubě předehřáté na sto osmdesát stupňů přibližně po dobu patnácti minut. To, že jsou rolky hotové, poznáte podle jejich lehkého zčervenání. Po vyjmutí z trouby už jen ještě teplé rolky přelijte krémem, který jste si připravili jednoduchým utřením moučkového cukru, másla, tvarohu a vanilky. Krém následně na rolkách vytvoří křupavou polevu.

Reklama