V dnešní uspěchané době každá hospodyně uvítá jednoduché a hlavně časově nenáročné recepty. Možná i proto si oblíbíte tento snadný recept na lahodný tvarohový koláč. Vyzkoušejte tento koláč složený pouze ze tří ingrediencí.
Nadýchaný a jemný tvarohový koláč bude chutnat vám i celé vaší rodině. Děti tento nadýchaný koláč přímo zbožňují pro jeho sladkost a jemnost. Těsto se doslova rozplývá na jazyku, přitom je recept maximálně jednoduchý a rychlý.
Sladká tečka za pár minut
Jestliže se ve vaší domácnosti neobejdete bez sladkého dezertu k odpolední kávě nebo bez sladké tečky po obědě, pak určitě znáte chvíle, kdy už nevíte, který z receptů upéct. Tento jednoduchý recept můžete upéct kdykoliv, navíc k němu budete potřebovat pouze tři základní ingredience. Výsledek vás určitě překvapí.
K přípravě tvarohového koláče budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 120 g bílé čokolády
- 120 g jakéhokoliv smetanového sýra
Vejce musí být řádně vychlazené z lednice, abychom udrželi správnou konzistenci. Oddělíme žloutky od bílků.
Bílou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a pořádně promícháme, aby v čokoládě nezůstal jediný větší kousek.
Do čokolády přimícháme smetanový sýr a řádně promícháme.
Poté do směsi přidáme žloutky a vše propracujeme tak, aby se všechny tři ingredience propojily.
Pořádně rozšlehaný bílek dodá lehkost celému dezertu
Studené bílky rozšleháme a opatrně vmícháme do již připravené směsi čokolády, sýra a žloutků.
Dostatečně vysokou dortovou formu si připravíme na pečící plech a vymažeme ji máslem nebo jiným tukem, aby se těsto nepřichytávalo na formu. Během pečení do plechu kolem formy nalijeme půl hrnku vody, ta nám udrží správnou vlhkost a tvarohový koláč bude mnohem lehčí a vzdušnější.
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Po upečení ihned nevyndáváme z trouby ven, ale necháme v klidu dojít, aby nám lehkost těsta nespadla. Nakonec lahodný koláč posypeme moučkovým cukrem. Podáváme například s výborným anglickým čajem, kde vynikne lehkost a sladkost tvarohového koláče.