Lasagne, oblíbenec mezi pokrmy. Co když se Vám ale srazí bešamel? S tímto receptem se toho už nemusíte vícekrát obávat!

Pokud byste se přihlásili do školy vaření a došlo by na omáčky, bešamel by byl jednoznačně královnou mezi omáčkami. Jak všichni víme, když je řeč o bešamelu, jde o základní bílou omáčku, kterou připravujeme nejen k lasagním, ale například i k masu. Bešamel je rychlá a jednoduchá záležitost a recept ovládá téměř každá šikovná hospodyňka.

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Pokud se však chystáte tuto omáčku připravovat po delším čase, přinášíme Vám tento skvělý recept, který Vám zachrání od případných sraženin.

Co budete potřebovat?

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 11/4 hrnku teplého mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Připravte si pánev s hlubším dnem. Rozpusťte si v ní máslo a následně přimíchejte mouku. Nelekněte se, hmota bude nejdříve trošku hustá, ale postupně zřídne.

Po čase budete vidět malé bublinky, hmotu nechte na nejslabší plamen povařit cca 2 minuty. Postupně přidávejte teplé mléko a při tom stále omáčku míchejte, aby se Vám nesrazila.

Reklama

Míchejte asi 2 až 3 minuty. Na závěr osolte a opepřete dle chuti.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Náš tip!

Chcete bešamelovo-sýrovou omáčku? Postačí, když přimícháte půl hrnku strouhaného sýra, my doporučujeme například parmazán.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama