Pokud byste se přihlásili do školy vaření a došlo by na omáčky, bešamel by byl jednoznačně královnou mezi omáčkami. Jak všichni víme, když je řeč o bešamelu, jde o základní bílou omáčku, kterou připravujeme nejen k lasagním, ale například i k masu. Bešamel je rychlá a jednoduchá záležitost a recept ovládá téměř každá šikovná hospodyňka.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Pokud se však chystáte tuto omáčku připravovat po delším čase, přinášíme Vám tento skvělý recept, který Vám zachrání od případných sraženin.
Co budete potřebovat?
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 11/4 hrnku teplého mléka
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Připravte si pánev s hlubším dnem. Rozpusťte si v ní máslo a následně přimíchejte mouku. Nelekněte se, hmota bude nejdříve trošku hustá, ale postupně zřídne.
Po čase budete vidět malé bublinky, hmotu nechte na nejslabší plamen povařit cca 2 minuty. Postupně přidávejte teplé mléko a při tom stále omáčku míchejte, aby se Vám nesrazila.
Míchejte asi 2 až 3 minuty. Na závěr osolte a opepřete dle chuti.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Náš tip!
Chcete bešamelovo-sýrovou omáčku? Postačí, když přimícháte půl hrnku strouhaného sýra, my doporučujeme například parmazán.
Dobrou chuť přejeme!