Reklama
Kinder mléčný řez je oblíbenou pochoutkou nejen pro děti, ale také pro dospělé. Jeho cena se ale může pro každodenní spotřebu zdát příliš vysoká, a tak se spoustu lidí rozhodne připravit si domácí Kinder řezy. Když se ale zamyslíte nad jejich složením, může vás zarazit, kolik cukru je na přípravu těchto řezů potřeba. Proto přicházíme s receptem na odlehčené Kinder mléčné řezy, které jsou zcela bez cukru. I když v něm není cukr,chutná téměř jako originál a vy i vaše děti si ho zamilujete.
Ingredience
- 4 ks vejce,
 - 3 lžíce kakaa,
 - 1 lžíce bramborového škrobu (nemusí být),
 - 2 lžíce medu nebo jiného sladidla (například stévie, ale obejdete se i bez těchto sladidel),
 - 400 g jemného tvarohu + sladidlo dle chuti,
 - 1 lžička želatiny.
 
Příprava
- Vejce si rozdělte na bílky a na žloutky.
 - Žloutky vyšlehejte se zvoleným sladidlem do tuhé pěny. Když je tato pěna hotová, měla by být jen světle žlutá.
 - Ke žloutkům přidejte kakao a bramborový škrob. Pokud se rozhodnete bramborový škrob vynechat, bude výsledný piškot o něco nižší, což může být cílem některých kuchařů.
 - Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do žloutkového těsta.
 - Získáte tak nadýchané těsto, které vylijte do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem.
 - Pečte na 220 °C asi 12 minut. Hlídejte – vaše trouba může péct rychleji, tak ať se nestane neštěstí.
 - Upečené těsto po vychladnutí rozkrojte na polovinu.
 - Tvaroh utřeme s vybraným sladidlem a želatinou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody. Pořádně promícháme.
 - Tvarohovou náplní potřeme jeden kakaový plát, přiklopíme ho druhým a nechám ztuhnout v lednici.
 - Po ztuhnutí nakrájíme na obdélníky a podáváme.
 
Reklama