Lehký Kinder mléčný řez bez cukru

Reklama

Kinder mléčný řez je oblíbenou pochoutkou nejen pro děti, ale také pro dospělé. Jeho cena se ale může pro každodenní spotřebu zdát příliš vysoká, a tak se spoustu lidí rozhodne připravit si domácí Kinder řezy. Když se ale zamyslíte nad jejich složením, může vás zarazit, kolik cukru je na přípravu těchto řezů potřeba. Proto přicházíme s receptem na odlehčené Kinder mléčné řezy, které jsou zcela bez cukru. I když v něm není cukr,chutná téměř jako originál a vy i vaše děti si ho zamilujete.

Ingredience

  • 4 ks vejce,
  • 3 lžíce kakaa,
  • 1 lžíce bramborového škrobu (nemusí být),
  • 2 lžíce medu nebo jiného sladidla (například stévie, ale obejdete se i bez těchto sladidel),
  • 400 g jemného tvarohu + sladidlo dle chuti,
  • 1 lžička želatiny.

Příprava

  1. Vejce si rozdělte na bílky a na žloutky.
  2. Žloutky vyšlehejte se zvoleným sladidlem do tuhé pěny. Když je tato pěna hotová, měla by být jen světle žlutá.
  3. Ke žloutkům přidejte kakao a bramborový škrob. Pokud se rozhodnete bramborový škrob vynechat, bude výsledný piškot o něco nižší, což může být cílem některých kuchařů.
  4. Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do žloutkového těsta.
  5. Získáte tak nadýchané těsto, které vylijte do vyššího plechu vyloženého pečícím papírem.
  6. Pečte na 220 °C asi 12 minut. Hlídejte – vaše trouba může péct rychleji, tak ať se nestane neštěstí.
  7. Upečené těsto po vychladnutí rozkrojte na polovinu.
  8. Tvaroh utřeme s vybraným sladidlem a želatinou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody. Pořádně promícháme.
  9. Tvarohovou náplní potřeme jeden kakaový plát, přiklopíme ho druhým a nechám ztuhnout v lednici.
  10. Po ztuhnutí nakrájíme na obdélníky a podáváme.
Reklama