Lehký vaječný salát na chlebu je nejlepší svačina!

Milujete domácí saláty a pomazánky? Kdo by je také nemiloval! Jsou pochopitelně mnohem lepší, než jejich kupované varianty a navíc vás vyjdou mnohem levněji. Dnes se podíváme na úžasný recept na vaječný salát, který můžete naservírovat nejen sobě a své rodině, ale také jakékoli návštěvě. Nejen, že si ho vychutnají, ale budou také příjemně sytí. Ideální je, když použijete domácí bio vajíčka, ale i kupované budou fungovat stejně dobře.

Reklama

Co budete potřebovat na výrobu?

Toto jídlo je nejen dobré, ale také syté, výživné a extrémně jednoduché. Na přípravu budete potřebovat šest vařených vajec, polovinu jedné cibule, tři lžíce majonézy, dvě lžíce zakysané smetany, jednu čajovou lžičku sladké hořčice, mletý kmín, sůl a pepř podle chuti. A pochopitelně budete potřebovat chléb, housku nebo bagetu. Záleží na tom, jaké pečivo máte nejraději. Bez ohledu na to, co si právě vyberete, bude tato snídaně nebo svačina úžasná.

Příprava

V první řadě musíte pochopitelně uvařit vejce natvrdo. Poté je oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Bílky nakrájejte na větší kousky. Vaječné žloutky rozdrťte vidličkou a vmíchejte do něj majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a potom veškeré koření. Poté smíchejte nasekané bílky a nakrájenou cibuli. Nechte tuto směs alespoň dvě hodiny v chladu, aby se příchutě krásně spojily. Poté můžete tento vynikající salát servírovat.

Chcete-li trochu osvěžit chuť, můžete na vršek nasypat trochu čerstvé nasekané pažitky nebo kopru, pokud ho máte rádi. Pokrm je skvělý především jako snídaně, ale můžete ho využít také jako svačinu nebo lehkou večeři. Během léta se bude zaručeně jednat o velmi oblíbené jídlo pro celou rodinu. Velkou výhodou je, že je jeho příprava velmi rychlá a snadná. Nejdelší na celé přípravě je vaření vajec. To je skvělá zpráva, protože po tomto salátu budou vaše děti neustále toužit.

Reklama