Zmrzlina, úžasný vynález, který potěší nejen v horké letní dny! Jakožto základní letní potěšení Vám však právě teď přinášíme tento úžasný recept na domácí smetanovou zmrzlinu, která zcela jistě nikoho neurazí.
V čem spočívá tajemství? Jak asi řada z nás ví, málokterá kupovaná krémová zmrzlina je opravdu KRÉMOVÁ! Tento recept Vám však pomůže vytvořit famózně smetanový, lehký a nádherně mléčný výtvor. Zmrlinu, která bude hutná, ale zároveň neuvěřitelné jemná!
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 70 g cukru
- 300 ml 30% smetany ke šlehání
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Nejprve si oddělte vaječné bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do hotového sněhu přidejte špetku soli, která zajistí dostatečnou tuhost.
V jiné misce si pak utřete žloutky s cukrem.
Ve třetí misce je pak třeba si ještě vyšlehat smetanu.
Následně všechny tři připravené směsi smíchejte a vytvořte jednu společnou.
Hotovou směs pak už jen dejte do mrazáku a vyčkejte ideálně 5-6 hodin. Během této doby doporučujeme zmrzlinu několikrát vytáhnout a promíchat, čímž se vyhnete vzniku nepříjemné ledové drti, která je zpravidla bez chuti.
Pak už jen stačí najít mlsné jazýčky a podávat.
Přejeme dobrou chuť!