Levná ovocná buchta pro každý den k snídani nebo svačině

Receptů na klasické buchty s ovocem není nikdy dost. Vždy potřebujete nějaký nový, abyste si trochu osvěžili chuť a zajistili, že vám budou stále chutnat. Dnes na vás čeká velmi jednoduchý a zároveň levný recept, do kterého můžete použít prakticky jakékoli ovoce, které máte zrovna po ruce. Proto se soustředíme hlavně na lehké a nadýchané těsto, které se vám nebude lepit v ústech.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na dokonalé těsto pro ovocnou buchtu vám postačí jen pět ingrediencí. Když je dáte správně dohromady a přidáte k nim své oblíbené ovoce, získáte vynikající dezert. Ke kávě nebo čaji si na ní pochutnáte nejvíce a budete mít pocit, že se vám rozplývá v puse. Pro snídaně nebo sladké svačiny je tato buchta naprosto ideální. Na výrobu potřebujete:

  • hladká mouka – 70 dkg,
  • máslo nebo margarín – 10 dkg,
  • mléko – 5 dl,
  • vejce – 2 ks,
  • prášek do pečiva – 1 balíček
  • třešňový kompot
Shutterstock

Pracovní postup

Ingredience na těsto (mouku, máslo, mléko, vejce a prášek do pečiva) přidejte postupně do velké mísy. Důkladně všechno promíchejte, aby se suroviny spojily dohromady. Poté si připravte plech. Vymažte ho tukem a vysypte moukou. Potom si připravte ovoce. Použít můžete např. třešňový kompost. Sceďte z něj tekutinu a obalte jednotlivé plody v malém množství skořice. Těsto vylijte na připravený plech a ovoce naskládejte po celém povrchu. Jemně na každý plod zatlačte.

Shutterstock

Na vršek můžete přidat také nasekané ořechy, strouhaný kokos nebo jiné zdobení. Použít můžete také jiné druhy ovoce (např. broskve nebo meruňky), a to čerstvé i kompotované. Troubu si předehřejte na vysokou teplotu a pečte buchtu po dobu 5 minut. Potom teplotu snižte na střední a pečte, dokud nebude těsto hotové. To snadno otestujete pomocí špejle. Po vychladnutí buchtu zasypte moučkovým cukrem, nakrájejte a vychutnejte si jeho chuť. Přejeme dobrou chuť!

Reklama