Lilek je stále populárnější a populárnější, zejména pak v létě. Zkuste si i Vy připravit lilek s masíčkem v těstíčku. Uvidíte, že se po něm zapráší!

Originální recept, který je třešničkou na dortu každé party a hostiny. Tato jednohubka si získá i Vaše srdce, postačí jen jednou ochutnat. Svou lahodnou chutí a odvážnou recepturou Vás jistě okouzlí. Lilek s masem v těstíčku jsou delikatesou, která si získá hlasy všech přítomných!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 lilek
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 150 g mletého vepřového masa
  • 1 nožičku zelené cibulky
  • 1 lžičku sezamu
  • 1 PL sójové omáčky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka, případně bílého jogurtu
  • 100 g hladké mouky

Jak na to?

Lilek si nejprve svrchu opláchněte a osušte. Do celého lilku poté udělejte zářezy, jak vidíte níže na obrázku. Vždy však dbejte na to, aby lilek držel pohromadě, nesmí se Vám totiž rozpadnout. Když se Vám to povede, dostanete něco jako harmoniku. Potom je rozkrájejte na dvojice, tedy tak, aby Vám vždy zůstaly dva kousky spojené. Pak už je jen posypte solí a nechte chvilku odstát, aby z  nich vytekla přebytečná voda.

Připravte si masovou nádivku. Smíchejte hovězí a vepřové maso, osolte a opepřete, přidejte na drobno nasekanou zelenou cibulku, sójovou omáčku, sezamová semínka a dobře promíchejte. Do každé dvojice lilku dejte přibližně lžíci této masové nádivky.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]A na závěr to nejlepší. Připravte si křupavé těstíčko smícháním mouky, vejce a mléka, případně jogurtu. Naplněné lilky v tomto těstíčku obalte a smažte v horkém oleji 3-5 minut z každé strany. Doporučujeme podávat ještě horké a se studeným jogurtovým dresinkem.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama