Umíte si představit léto bez sladkého a osvěžujícího ovoce? Ani my ne. Právě proto Vám přinášíme recept na fenomenální malinový dort. Jednoduchý a bleskový, přesně takový je postup, podle kterého si tuto dobrotu připravíte. Jemná chuť chladného krému spolu s ovocem Vám jistě přijde vhod a zamilují si ji zejména děti. Neváhejte si tuto lahůdku připravit ještě dnes a překvapte skvělým dezertem své blízké nebo návštěvu.
Nikdo nemá zájem trávit dlouhé hodiny pečením v teple kuchyně, zatímco venku svítí slunce a teplota se šplhá ke třiceti stupňům. Vyhněte se této nepříjemné představě a připravte si úžasný dort i bez pečení. Rychle a jednoduše pomocí receptu, který zvládne i začátečník. Osvěžující malinový dezert po obědě nebo ke kávě je přesně to, co Vám zpříjemní den.
Co budete potřebovat?
- 1000 ml zakysané smetany (18%)
- 9 polévkových lžic moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu
- 1,5 polévkové lžíce potravinářského škrobu
- 500 ml smetany na šlehání
- 200 g dětských piškotů
- 600 g čerstvých malin
- 50 g hořké čokolády
Jak na to?
V míse si smícháme zakysanou smetanu s práškovým cukrem a přidáme šťávu z citronu. Ingredience dobře zamícháme. Následně přidáme škrob a znovu promícháme.
Ve druhé míse si mixérem vyšleháme smetanu, dokud nezískáme nadýchanou šlehačku. Tu pak postupně v menším množství přimícháváme ke zakysané smetaně tak, aby nám šlehačka nespadla.
Připravíme si formu, ve které budeme dort připravovat. V tomto případě je to forma s průměrem 26 cm. Dno vyložíme dětskými piškoty. Na ně naneseme vrstvu krému, kterou zarovnáme. Na vrch naskládáme maliny. Tento postup s piškoty, krémem a malinami znovu zopakujeme.
Vrchní vrstvu malin potřeme zbytkem krému a uložíme alespoň na tři hodiny do chladničky. Chcete-li mít dort co nejdříve připravený, můžete využít i mrazák.
Před podáváním dortu vyjmeme a ozdobíme malinami a strouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.
Přejeme Vám dobrou chuť!