Jahody jsou dle mého pro léto jako dělané. Já osobně je teda mohu jíst v jákekoliv konzistenci. Mezi mé nejoblébenější patří už zmiňovaná jahodová zmrzlina recept zde
Pokud patříte mezi milovníky jahod, tak zbystřete a pozorně si přečtěte tento recept. Tento recept má svůj původ na jihu Evropy. Pravděpodobně pochází z Francie. K tomuto máslu bude skvěle sedět opečený toast, určitě je to lepší jak marmeláda. A ta vůni jahod
dokonale provoní Váš byt. Tak hurá dotoho.
Ingredience
půl litru jahod
2 lžíce medu
2 čajové lžičky citronové šťávy
špetka soli
170g másla (pokojová teplota)
Postup
1. Jahody si omyjte a zbavta štopky. Poté je dejte do mixéru a pořádně rozmixujte. Pak můžete propasírovat na pyré.
[hana-code-insert name=’google‘ /]2. Do jahodového pyré přimíchejte citrónovou šťávu, med a špetku soli. Směs dejte do hrnce a chvíli povařte. Nezapomínejte sem tam promíchnout. (Špetka soli se skutečně přidává do všemožných dezertů, jelikož malé množství nezpůsobí slanost, ale zvýrazní ostatní chutě.)
3. V misce si vyšlehejte máslo a nechte hodinu odpočinout a poté přilijte jahodovou směs a vše mixujte, dokdu nevznikne hladká hmota.
4. Výslednou směs nechte alespoň 2 hodiny odpočinout na chladném místě. Skladujte ve vzdušné nadobě a v lednici.