Tento skvělý recept se hodí, jak na oslavy jako občerstvení, tak pro návštěvy ke kávě a zaručuji vám, že až zjistíte, jak je jednoduchý, budete ho připravovat skoro pořád! Každý si na něm pochutná a hodí se opravdu ke každé příležitosti.
Je to přesně takový dezert, který si doma připravíte, když máte chuť na něco sladkého a nevíte co. Jelikož se podává vychlazený, je skvělý i pro teplé letní dny. Všichni si na něm vždy pochutnají a těší se na další!
Budete potřebovat:
Těsto:
- Hladkou mouku – 8 polévkovych lžic
- 6 vajec
- olej
- Cukr – 3 polévkové lžíce
- 100 ml mléka
- 1/2 balení prášku do pečiva
- rozinky nebo jiné ovoce – nemusí být žádné
Krém:
- 30 g tvarohu
- 10 g másla
- 1 dl kysané smetany
- 3 lžičky moučkového cukru
Poleva:
- 100 g čokolády
- 3 lžíce mléka
Postup:
Tento recept má sice 3 části, ale ničeho se nebojte, je opravdu velmi snadný a časově nenáročný, co se přípravy týče.
Nejdříve smíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej a mléko a vše rozmixujte (můžete použít klasický mixér nebo kuchyňského robota). Poté pomalu přidávejte mouku a rozinky (pokud jste se rozhodli, že je chcete použít).
Důkladně vymazejte plech nebo do něj vložte pečící papír a nalijte do něj těsto.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Těsto nechte v troubě přibližně 30 minut.
Nyní se vrhneme na krém. Smíchejte smetanu, tvaroh, máslo, moučkový cukr. Mixujte dokud vám nevznikne krásný krém. Nezapomeňte, že ingredience by měly mít stejnou teplotu!
Upečené těsto vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Poté na něj rovnoměrně rozetřeme krém.
Skoro poslední krok je poleva. Rozpusťte čokoládu v kastrůlku a přidejte mléko. Nezapomeňte míchat, aby se vám poleva nepřipálila. Polevu nalijte na těsto s krémem a nechte vychladnout v lednici cca 2 hodiny.
Dezert poté rozkrájejte na jednotlivé kostky a máte hotovo!
Můžete podávat s čerstvým ovocem jako jsou například jahody nebo borůvky.
Tip: pokud nemáte rádi čokoládové polevy, můžete tento dezert podávat s karamelem a banánem! Tato verze je také vynikající.