Máme pro Vás 5 skvělých tipů do kuchyně, jak využít prázdné nádoby.

Mám na Vás jednu otázku. Co děláte, když spotřebujete obsah sklenice či jiné nádoby od potravin? Myslím si, že je rovnou vyhodíte. My pro Vás však máme několik tipů, jak z těchto nádob vytvořit něco užitečného pro Vaši kuchyň. Vsadím se, že jste ani netušili, že tyto věci lze nějak využít a usnadní Vám tak práci ve Vaší kuchyni.

Reklama

Zálivka ze zbytků hořčice
Zbylo Vám už jen trocha hořčice, kterou byste stejně nevyužili? Máme pro Vás skvělý tip na skvělou zálivku. Do sklenice s hořčicí stačí přidat lžíci octa, sůl, pepř a česnek. Pokud chcete můžete přidat čerstvé bylinky. Sklenici zavřete a pořádně protřepejte. Poté přidejte ještě 3 lžíce olivového oleje a znovu protřepejte. Zálivka je hotová.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Kelímek od jogurtu poslouží jako doměřovací jednotka
U hodně receptů se často používá jednotka „hrnek“ ( např. 2 hrnky mouky ).
Pro odměření Vám stačí kelímek od jogurtu. Po použití stačí jen vypláchnout.

Reklama

Plastová lahev k uskladnění nebo k odměření porce
Nebaví Vás špagety stále tahat ze sáčku? Použijte pro ně plastovou flašku, která poslouží i pro odměření jedné porce špaget.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Kořenky ze sklenic od přesnídávek
Postrádáte místo na Vaše bylinky nebo koření? Začněte si střádat sklenice od přesnídávek. Víčka natřete černou tabulovou barvou a popište křídou. Skleničky pak můžete skladovat v zásuvce. Stačí pak jen zásuvku otevřít a máte skvělý přehled o tom, kde co máte.

Prádná konzerva poslouží jako vykrajovátko
Hodně záleží na tom, jak velkou konzervu máte. Tuto konzervu pak lze použít při vykrajování cukroví, na sušenky nebo na mini pizzy. Doporučujete odstranit obě dna. Buďte opatrní, aby jste se nepořezali.

Reklama