Jsem si jistá, že kombinaci parmazánu a česneku si zamilujete. Tento pokrm je opravdu rychlý a zasytí celou rodinu. Pokud jste milovníkem italské kuchyně, tak tento recept je určený přesně pro Vás. Jednou jsem tento pokrm připravila na
rodinou oslavu, kde byla i moje kamarádka, která nemá zrovna v oblibě těstoviny. Když vyzkoušela tento pokrm změnila hned názor. Tortelliny ji zachutnaly natolik, že mě požádala i o recept. Tak neváhejte a pusťte se do vaření.
Ingredience
270 g sýrových tortellin, uvařených
2 lžíce másla
3 stroužky česneku, nadrceného
1/4 lžičky drcené červené papriky
2 lžíce hladké mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku smetany
60 g krémového sýra (Philadelphie, Žervé)
1/4 hrnku strouhaného parmazánu
sůl a pepř na dochucení
2 lžíce nasekané petrželky
Postup
> Připravte si velkou pánev a rozpusťte máslo. Poté přidejte česnek a drcenou papriku.
Nechte orestovat a vmíchejte mouku.
> Pak můžete přidat mléko, smetanu a nechat probublávat přibližně 3-4 minutky.
> Můžete přimíchat sýry a nechat pěkně rozpustit. Dle chuti osolte a opeřete.
> Do směsi pak můžete přidat uvařené tortelliny a promíchejte, aby se vše spojilo.
> Můžete podávat s nasekanou petrželkou.
[hana-code-insert name=’google‘ /]