Máslo nechala změknout na pokojovou teplotu a zabalila ho do potravinářské fólie. To, co vzniklo, si zamiluje každý, kdo jednou ochutná!

Ať už toužíte po nových chutích na sendvičích, zelenině, bramborách nebo mase, určitě byste měli sáhnout po ochuceném másle. Právě obyčejné máslo s přídavkem bylin, koření ba dokonce i zeleniny, může být dokonale uskladněno v mrazničce či ledničce.

Reklama


Jeho příprava je velmi jednoduchá. Stačí nechat změknout máslo při pokojové teplotě a přimíchat přísady dle chuti. Směs pokládejte lžičkou na potravinářskou fólii do tvaru salámu a následně ji vložte ztuhnout do lednice na pár hodin. Pokud byste si nevěděli rady při výběru surovin, zde Vám přinášíme 5 tipů na ochucené máslo.

S italskými bylinkami a česnekem

Co budeme potřebovat:

  • 200 g změklého másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 5-6 větviček čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Reklama

Rozmačkaný česnek a čerstvě nasekané bylinky smícháme se změklým máslem. Dochutíme dle chuti, směs vložíme do potravinářské fólie a vytvarujeme na „salám“. Před podáváním necháme ztuhnout v chladu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

S bazalkou a sušenými rajčaty

Co budeme potřebovat:

  • 200 g změklého másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst sušených rajčat v oleji
  • 3-4 lístky čerstvé bazalky
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

Rozmačkaný česnek a nasekaná rajčata a bazalku smícháme s máslem a dochutíme.

S koriandrem a limetkou

Co budeme potřebovat:

  • 200 g změklého másla
  • 1 stroužek česneku
  • 5-6 větviček čerstvého koriandru
  • 1/2 PL limetkové šťávy
  • 1 PL nastrouhané limetkové kůry
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Nasekaný koriandr a česnek přidáme do másla. Zalijeme limetkovou šťávou, přidáme kůru a vytvarujeme „salám“.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

S hořčicí, zázvorem a medem


Co budeme potřebovat:

  • 200 g změklého másla
  • 2 PL dijonské hořčice
  • 1,5 PL medu
  • 1/2 PL strouhaného zázvoru

Postup:

Všechny ingredience smícháme na hladkou směs.

Sladké máslo s citronem


Co budeme potřebovat:

  • 200 g změklého másla
  • 1 citrón
  • 1-2 PL medu

Postup:

Citron vložte na minutu do vařící vody a rozmixujte ho. Následně přidejte všechny ingredience a vložte do uzavíratelné nádoby. Skladujte v chladničce. Toto máslo je ideální na pečení nebo na sladké pečivo.

Reklama