Maso připravované na kebab už nemusíte jíst jen v přímořských krajinách. Díky tomuto triku si ho můžete připravit v pohodlí svého domova!

Chystali jste se tento víkend na grilovačku, ale počasí Vám nepřeje? Udělejte si grilovačku doma v bytě. S tímto receptem si můžete vychutnat atmosféru a chutě grilování i ve Vaší kuchyni.

Reklama

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového (nejlépe karé)
  • 3 cibule
  • 4 rajčata
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky velikosti 4-5 cm. Následně kostky osolte a opepřete.

Cibuli nakrájejte na 4 části, které rozeberte a přidejte k masu.

Rajčata očistěte od kůže a nastrouhejte na středním struhadle. Tento krok lze nahradit i rajčaty v konzervě ve vlastní šťávě. Směs následně přidejte k masu i se šťávou.

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Maso marinujte nejméně 30 minut, nejlépe je ponechat ho takto celou noc.

Kousky masa napíchněte na špejle a střídejte ho s cibulí.

Špízy naložte v řadě do pouzdra na pečení, aby se rovnoměrně pekly. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 40 minut. Dobrou chuť!

Reklama