Chystali jste se tento víkend na grilovačku, ale počasí Vám nepřeje? Udělejte si grilovačku doma v bytě. S tímto receptem si můžete vychutnat atmosféru a chutě grilování i ve Vaší kuchyni.
Co budete potřebovat
- 1 kg vepřového (nejlépe karé)
- 3 cibule
- 4 rajčata
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
Maso nakrájejte na kostky velikosti 4-5 cm. Následně kostky osolte a opepřete.
Cibuli nakrájejte na 4 části, které rozeberte a přidejte k masu.
Rajčata očistěte od kůže a nastrouhejte na středním struhadle. Tento krok lze nahradit i rajčaty v konzervě ve vlastní šťávě. Směs následně přidejte k masu i se šťávou.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Maso marinujte nejméně 30 minut, nejlépe je ponechat ho takto celou noc.
Kousky masa napíchněte na špejle a střídejte ho s cibulí.
Špízy naložte v řadě do pouzdra na pečení, aby se rovnoměrně pekly. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 40 minut. Dobrou chuť!