Máte chuť na něco sladkého? Tento jednoduchý koláček budete mít hotový raz dva!

Nechcete se trápit u složitých receptů, ale máte chuť na skvělý koláč ke kávě? V tom případě je tento recept přímo pro vás! Příprava trvá pouhých pár minut a zatím, co se vám bude péct koláč v troubě, stihnete spoustu dalších věcí!

Na tento recept jsem přišla, když jsem očekávala návštěvu, ale nechtělo se mi běžet do obchodu pro speciální ingredience na složitější zákusek ke kávě. Měla jsem doma pouze 3 jablka takže ani štrůdl nepřipadal v úvahu. A tak jsem trochu zaimprovizovala a vyšel z toho jeden z mých nejoblíbenějších domácích dezertů! Zamilovala jsem si ho hlavně z toho důvodu, že je velice jednoduchý a vždy si na něm všichni moc pochutnají. Nepotřebujete na něj žádné předražené ingredience, většinou máte vše doma. Je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu i amatér. Co na něj tedy budete potřebovat a jak na to?

Reklama

Ingredience : 

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek pšeničné krupice
  • 1 hrnek mletých ořechů
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 jablka

Poleva: 

  • 1,5 hrnku mléka
  • půl hrnku cukru
  • 200 g tmavé čokolády
  • 100 g másla

Jak na to? 

  1. Nejprve si nastrouhejte jablka.
  2. Ušlehejte vejce s cukrem a vanilkou.
  3. Přidejte mléko, nastrouhaná jablka a olej.
  4. Smíchejte si v jíné míse kakao, ořechy, krupici a prášek do pečiva a tuto „suchou směs“ přimíchejte k ostatním ingrediencím.
  5. Vše důkladně promíchejte a těsto dejte na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem.
  6. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a dejte péct na 30 minut.
  7. Mezitím, co se koláč peče si připravte polevu – Smíchejte mléko, cukr, 100 g čokolády a 50 g másla (může být i margarín, ale máslo má mnohem lepší chuť).
  8. Směs rozpusťte na plotně. Nezapomeňte stále míchat!
  9. Vyndejte plech z trouby a polevu na něj nalijte.
  10. Zbylou čokoládu můžete smíchat se zbytkem másla a navrstvit na koláč.
  11. Poté dejte koláč do lednice, aby vše drželo pohromadě tak jak má a poleva ztuhla.
  12. A můžete servírovat!

Dobrou chuť! 

Reklama