Medová marináda s hořčicí: naprosto ideální k jakémukoli masíčku!

Pokud nevíte, do čeho naložit maso, aby bylo krásně měkoučké, lahodné a dokonale šťavnaté, pak je medová marináda s hořčicí přesně tím, co hledáte. Hodí se opravdu k jakémukoli masu, kterému dodá lehce nasládlou chuť.

Reklama

Nejen v sezoně na grilování, ale kdykoli během roku se vám určitě bude hodit medová marináda s hořčicí, kterou připravíte snadno a která vašemu masu dodá opravdu vynikající chuť. Naložit do ní můžete jak vepřové, tak i kuřecí nebo třeba jiné maso a můžete si být jistí, že s ním marináda vykouzlí hotové divy!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 300 ml světlého piva
  • 1 polévkovou lžíci hořčičných semínek
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 50 g hořčice
  • sůl a pepř
  • majoránku

Jak postupovat při přípravě?

  1. Pivo nalijte do hrnce a společně s medem a hořčičnými semínky svařte.
  2. Odstavte z plotny a nechte vystydnout.
  3. Jakmile vám směs vychladne, přidejte k ní majoránku a hořčici.
  4. Vše důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Medová marináda s hořčicí je výborný s jakýmkoli druhem masa. Doporučuji do ní masíčko naložit přes noc, je pak krásně šťavnaté, lehce slaďoučké a dokonale měkké.

 

Reklama