Pokud nevíte, do čeho naložit maso, aby bylo krásně měkoučké, lahodné a dokonale šťavnaté, pak je medová marináda s hořčicí přesně tím, co hledáte. Hodí se opravdu k jakémukoli masu, kterému dodá lehce nasládlou chuť.
Reklama
Nejen v sezoně na grilování, ale kdykoli během roku se vám určitě bude hodit medová marináda s hořčicí, kterou připravíte snadno a která vašemu masu dodá opravdu vynikající chuť. Naložit do ní můžete jak vepřové, tak i kuřecí nebo třeba jiné maso a můžete si být jistí, že s ním marináda vykouzlí hotové divy!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 300 ml světlého piva
- 1 polévkovou lžíci hořčičných semínek
- 2 polévkové lžíce medu
- 50 g hořčice
- sůl a pepř
- majoránku
Jak postupovat při přípravě?
- Pivo nalijte do hrnce a společně s medem a hořčičnými semínky svařte.
- Odstavte z plotny a nechte vystydnout.
- Jakmile vám směs vychladne, přidejte k ní majoránku a hořčici.
- Vše důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Medová marináda s hořčicí je výborný s jakýmkoli druhem masa. Doporučuji do ní masíčko naložit přes noc, je pak krásně šťavnaté, lehce slaďoučké a dokonale měkké.
Reklama