Máte-li chuť na jemný a příjemně sladký dezert, tohle je přesně recept pro vás. Příprava je jednoduchá, rychlá a nepotřebujete nic speciálního. Ingredience se nijak neliší od jiných dezertů, ale výsledná chuť vás velmi mile překvapí. Navíc získáte dezert o několika vrstvách, mezi kterými na vás bude čekat jemný krém z krupice a váš oblíbený džem.
Co budete potřebovat?
Medový dezert je skvělým způsobem, jak si pochutnat na jemném základu, krupicovém krému, džemu a čokoládové polevě na jednom místě. Dokonce ani samotné pečení netrvá dlouho. Na výrobu těsta potřebujete:
- mouka – 550 gramů,
- máslo – 80 gramů,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- cukr – 180 gramů,
- vejce – 2 ks,
- med – 3 lžíce,
- zakysaná smetana nebo jogurt – 3 lžíce.
Na krém:
- mléko – 1 litr,
- krupice – 10 lžic,
- cukr – 15 lžic,
- máslo – 80 gramů,
- džem – 200 gramů.
Na polevu:
- čokoláda – 200 gramů,
- olej – 1 lžíce.
Pracovní postup
Do hluboké mísy nasypte mouku a máslo. Rukama obojí promíchejte, dokud se máslo zcela nezpracuje. Poté přidejte lžičku prášku do pečiva, cukr, dvě vejce, tři lžíce tekutého medu a tři lžíce zakysané smetany nebo jogurtu. Vše důkladně promíchejte a pracujte rukama, dokud nezískáte homogenní těsto. Pokud bude těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto položte na pomoučenou plochu a rozdělte ho napůl. Každou polovinu rozválejte na velikost plechu.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 8 minut. Nyní si udělejte krém. Do horkého mléka přidejte krupici, cukr a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Poté můžete přidat pomerančové aroma, máslo a důkladně promíchejte. Nechte krém vychladnout. Těsta rozkrojte napůl, abyste získali čtyři vrstvy. Půlku krému naneste na jednu vrstvu, zakryjte druhou, naneste džem, zakryjte třetí vrstvou, naneste polovinu krému, zakryjte čtvrtou vrstvou a nakonec všechno zalijte čokoládovou polevou. Dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com