Česnek je Váš oblíbenec? Tak právě pro Vás máme tu specialitu. Celý recept spočívá v tom, že místo klasického česneku využijeme česnek medvědí. Proč? Je o poznání aromatičtější. Upečené bochníky Vám tak provoní celou domácnost! Chuť je zkrátka neodolatelná, na česnek dostatečně bohatá.
Reklama
Nemusíte se však děsit! Do bochníků přidáme i tvaroh, jež nám zajistí, že těsto i finální chuť bude příjemně jemná.
Co budete potřebovat
- 500 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžičku cukru
- 100 ml mléka
- 150 g zakysané smetany
- 1 vejce
- 250 g másla
- 150 g tvarohu
- 3 lžičky soli
- 2 paličky medvědího česneku
- 1 vejce na potření
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Jak na to?
- Smícháme teplé mléko, cukr a droždí, a počkáme, dokud nám nevzejde kvásek.
- V míse smícháme mouku, sůl, tvaroh a máslo. K tomu všemu následně přimícháme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme na hodinu odležet v lednici.
- Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na předem pomoučeném vále zhruba na 1,5 cm silný plát. V tuto fázi přichází na řadu česnek. Celý plát s ním zasypeme a pak přendáme plát na půl, znovu napůl a ještě jednou napůl. Poté necháme na 10 min. odležet.
- Těsto znovu rozválíme a přeložíme, a necháme dalších 10 minut odležet. Poté celý proces opakujeme. Takto zpracované těsto finálně rozválíme na plát silný 2 cm a pomocí hrnku vykrájíme kolečka.
- V případě, že se Vám nechce zdržovat s překlady, je možné přidat česnek do těsta rovnou. Těsto není nutné takto zdlouhavě zapracovávat.
- Vykrájená kolečka pak už jen přendáme na plech, předem vyložený pečícím papírem, a rozhřejeme troubu na 200 stupňů.
- Posledním krokem, je rozšlehat vajíčko a potřít s ním výsledná kolečka. Poté dáme do trouby a pečeme 18 minut.
Dobrou chuť!
Reklama