Používáte kokosové mléko ve Vaší kuchyni? Tento zázrak se používá každodenně, zejména na Východě, ale také v Karibiku. Jeho struktura je dokonalou náhražkou krému a mléka a neobsahuje ani žádný cholesterol. Je to jeden ze základních produktů a můžete si ho také připravit doma, rychle a jednodušše. Kvalitní kokosové mléko ze skladu skutečně stojí spoustu peněz.
Reklama
Jeden šálek kokosového mléka denně Vám dává 1/4 denní dávku železa, takže je to dobré pro lidi trpícími anémií. Kokosové mléko je bohaté na hořčík a pomáhá bojovat s křečemi a svalovými bolestimi. Obsahuje také mnoho vitaminu C a posiluje imunitní systém.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 350 gramů strouhaného kokosu
- 3 šálky vroucí vody
- 3 šálky vody pokojové teploty
Jak na to?
- V mixéru si nejprve smíchejte dobře nakrájený kokos s vroucí vodou.
- Látka by měla být jednotná a obě složky dobře propojeny. Poté odložte mixér a přidejte studenou vodu a několik minut důkladně míchejte, dokud kokos nebude zcela jemný.
- Nad misku si dejte čistou bavlněnou látku a tekutou kokosovou hmotu přefiltrujte.
- Kokosové mléko pak vložte do chladničky, kde po 48 hodinách začněte oddělovat tuk, který stoupá nahoru. Ten můžete poté od mléka oddělit a použít ho namísto smetany.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Dobrou chuť přejeme!
Reklama