Všichni u vás doma ochutnají vaše jedinečné masové lasagne, které si snadno můžete uvařit, aniž byste utráceli za drahé suroviny. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu a pochutnáte si na nich v klidu domova. Už nikdy si je nebudete dávat v restauraci. Zvládnou je také začátečníci v kuchyni.
Co potřebujete na domácí lasagne?
A co všechno si na domácí masové lasagne připravit?
- 12 plátků lasagní
- 950 g mletého masa
- 400 g tvrdého sýra
- 1 velkou cibuli
- Stroužek česneku
- 950 ml mléka
- 100 g másla
- 4 lžíce mouky
- 3 lžíce rajčatové pasty
- 1,5 lžíce kečupu
- Sůl, pepř
- Suneli chmel podle chuti
A nyní se můžete pustit do vaření! Nejdříve si nastrouhejte sýr a nakrájejte cibuli a česnek. Obojí pak dejte smažit na pánev. Přidejte k zelenině mleté maso, opečte, občas promíchejte vidličkou. Nakonec dejte rajčatový protlak, kečup, sůl a pepř a také suneli chmel.
Maso smažte tak dlouho, dokud není hotové.
Jak se dělají pravé lasagne?
Mezitím si můžete připravit omáčku, která bude bešamelová. V hrnci si dejte rozpustit máslo, přidejte k němu mouku a malinko ji orestujte. Zalijte mlékem, osolte a na mírném ohni vařte, dokud nebude omáčka hustá. Dávejte si ale pozor, protože pokud bude hustá příliš, protože do plátů lasagní se bude nasakovat.
Následně si připravte plech, který si vymažte máslem. Nalijte trochu omáčky na dno, dejte tři pláty těstovin.
Následně střídejte omáčku s mletým masem a těstovinami. Až budete mít veškeré suroviny naskládané, můžete lasagne vložit do trouby.
Tu si nastavte na teplotu 220 stupňů a dejte lasagne péct na dvacet minut. Hotové jídlo posypte sýrem a ještě nechte dojet v troubě asi deset minut. Troubu ale mějte vypnutou.
Tento pokrm je velmi oblíbený hlavně u dětí. Co se týče vaření a pečení, možná bude časově náročnější, ale rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Zdroj: xitrosti.com