Milujete polévky, rádi zkoušíte něco nového a nebojíte se ničeho neobvyklého? Pak je tento recept přímo pro Vás! Vyzkoušejte si doma připravit Studenou avokádovo-cuketovou polévku!

Nemusíte se naučit, jak vařit cizí pochoutku, abyste diverzifikovali své denní menu. Jednoduší přístup je naučit se dělat nějakou pořádnou hustou polévku, tzv. „tukožroutskou“, která Vás výjimečně zasytí. Existují desítky variací a možností, jak a kterou polévku uvařit, vždy jde jen o to, jaké suroviny zvolíte dle Vašich chutí.

Reklama

My Vám dnes přinášíme vskutku skvělý recept na studenou avokádovo-cuketovou polévku, která Vás nejen pořádně zasytí, ale zároveň dodá Vašemu tělo potřebné množství vitamínů. Můžete si být jistí, že s ní potěšíte celou svou rodinu, zejména pak v letním období. Pamatujte si, že vzhled polévky ani zdaleka nevypovídá a o její chuti a zda-li milujete cuketu a avokádo, je tato polévka jasnou volbou!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Studená avokádovo-cuketová polévka

Co budete potřebovat?

  • 1 velkou cuketu
  • 2 avokáda
  • šťávu z půlky citronu
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • mátu
  • kmín
  • koriandr
  • pepř a sůl dle chuti
  • 1 PL olivového oleje

Jak na to?

Reklama
  1. Nejprve si osmažte cuketu nakrájenou na kousky zhruba o tloušťce 1,5 cm.
  2. Osmažené kousky následně zakápněte citrónovou šťávou, posypte kořením a umístěte do parního vařiče.
  3. Cuketu nechte takto vařit asi 10 minut. Poté ji nechte zcela vychladnout. Aby byla výsledná polévka výjimečná, nezapomeňte si z vařiče scedit jeden šálek tekutiny, kterou cuketa pustila. Tuto tekutinu poté umístěte na cca jednu hodinu do mrazáku.
  4. Teď přichází na řadu avokádo, které zbavte šlupky a pecky. Avokádo poté nakrájejte, zakápněte citronovou šťávou a olejem, a umístěte do mixéru.
  5. Do mixéru následně přidejte uvařenou cuketu, jogurt a mixujte, dokud nedostanete hladkou konzistenci.
  6. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Nechte si stranou několik listů máty a zbytek přidejte do mixéru. Nezapomeňte také přidat tekutinu z cukety, kterou máte odloženou v mrazáku, a vše znovu důkladně promíchejte. Měli byste mít hladké pyré.
  7. Polévku poté už jen přelijte do misky, přidejte pár kapek olivového oleje, trochu soli a pepře.
  8. Podávejte s lístky máty!

Dobrou chuť přejeme!

Reklama