Milujete pořádný kus masa? Pak vyzkoušejte tyto úžasná marinovaná žebra! Věřte, že se budete oblizovat až za ušima!

Vepřové žebírka jsou naprosto dokonalým pokrmem, ale jen málo z nás je dovede připravit tak, že masíčko odpadává samo od kosti.

Reklama

Žebra podle našeho receptu však připravíte velmi jednoduše! Postačí Vám na to jen správně zvolené koření. Chuť pak bude přímo fantastická!

Co budete potřebovat?

  • 500 g vepřových žeber
  • sůl a koření dle chuti
  • česnek
  • sladkou papriku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si opláchněte žebra, osušte je, odstraňte film a nežádoucí tuky.
  2. Vámi zvolené koření si smíchejte ve vedlejší misce, ve které žebra pak dostatečně ze všech stran obalte. Žebra by měla být zcela pokryta kořením.
  3. Nezpomeňte poté žebra zabalit do alobalu, čímž udržíte jejich šťavnatost.
  4. Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 2 hodin.
  5. Teď přichází na řadu příprava barbecue omáčky, kterou vyrobíte smícháním kečupu, octu a cukru. V této omáčce po 2 hodinách pečení žebra důkladně vymáchejte a odložte do alobalu.
  6. Žebra byste takto zabelené měli ještě nechat cca 10 minut dopéct v troubě, na režim grilování.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama