Maliny a jahody patří dle mého k nejoblíbenějšímu ovoci. A to už jen pro jejich barvua ta skvělá chuť se hodí snad ke každému dezertu. Navíc z malin jsou velmi výborné marmelády, ale kvůli marmeládě tu nejsme. Tyto skvělé řezy se budou dokonale hodit k odpolední kávičce nebo poslouží jako skvělé pohoštění pro návštevu. Přeci sladkým nikoho neurazíme a návštěva mile přivítá domácí upečený koláč.
Ingredience
- 35 ks sušenek (např Bebe)
- 2 balení vanilkového pudinku
- 700 ml mléka
- 6 lžic krupicového cukru
- 300 g malin
- 250 ml smetany na šlehání
- 3 lžíce cukru moučka
- stužovač
Postup
> Připravíme si plech o velikosti 22×30 a vyložíme pečícím papírem.
> Na dno celého plechu vyskládejte sušenky.
> Připravte si puding dle klasického postupu. Po uvaření ho nalijte na sušenky
a vtlačte i omyté maliny.
> Smteanu si vyšlehejte s cukrem a přidejte stužovač.
> Smetanu pak dejte na maliny. Můžete dělat růžičky pomocí cukrářského sáčku.
> Poté dejte do lednice alespoň 3 hodiny, aby všechno ztuhlo.
> A můžete podávat, Váš ideální letní zákusek je na světě.
[hana-code-insert name=’google‘ /]