Kdo by nemiloval kinder mléčné řezy? Lehký a chutný dezert, který většině z nás připomíná dětství a naše ratolesti ho přímo zbožňují. Jediným problémem je, že u těch kupovaných jsou přidány do jejich složení různá éčka, která poškozují naše tělo. My Vám proto přinášíme recept na domácí mléčné řezy, které nemusí být dochuceny žádnými konzervačními látkami a přitom chutnají skvěle.
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 3 větší vejce
- 3 PL třtinového cukru
- 1 PL kokosového oleje
- 5 PL polohrubé mouky
- 3 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
- 100 g másla
- 4 PL práškového třtinového cukru
- vanilkový cukr
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- NutsUP Med a kokosový olej
Jak připravit arašídovo-mléčné řezy?
1. Nejprve si vyšlehejte vajíčka s cukrem na jemnou hustou pěnu. Poté přidejte lžičku kokosového oleje, kakao s moukou a kypřící prášek. Vše přidávejte postupně a důkladně míchejte, ať Vám vznikne hladké husté těsto.
2. Poté vylijte připravené těsto na plech vystlaný pečicím papírem. Nelekněte se, vrstva těsta bude velmi tenká. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 175°C cca 10 minut.
3. Poté dejte korpus vychladit a připravte si krém. Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem. Pak přidejte tvaroh a zakysanou smetanu. Všechno důkladně promíchejte a dolaďte dle chuti.
4. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Vychlazený korpus poté rozdělte na dvě poloviny a na jednu z nich rovnoměrně navrstvěte krém. Druhou poté potřete NutsUP Medem & Kokosovým olejem. Vrstvy korpusu spojte a nechte vychladit v chladničce po dobu nejméně 2 hodin, nejlépe celou noc.
Dobrou chuť přejeme!