Moje babička mi dala recept na tu nejlepší domácí zmrzlinu, když jsem jí ochutnal, nechtěla jsem už kupovanou!

Už nám to pomalu začíná. Zima odešla a nyní přicházejí dny, kdy se teplota přehoupává přes 20 stupňů. Jak jinak se ochladit v těchto dnech, než chutnou zmrzlinou. Spousta lidí kupuje točené zmrzliny ve stánkách, ale my vám přinášíme mnohem lepší zmrzlinu, a to zmrzlinu domácí. Staré recepty našich babiček jsou odzkoušené a opravdu stojí za to. Pojďme si tedy udělat za pár minut domácí zmrzlinu, po které už nikdy nebudete chtít jinou. Stačí vám na to pár ingrediencí a zručnosti. Pojďme tedy na to. [hana-code-insert name=’google‘ /]
Ingredience: 
  • moučkový cukr – 100 gramů
  • 1/2 smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup: 
Smetanu nejdříve dáme do lednice pořádně vychladit. Potom ji smícháme spolu s cukrem a vanilkovým extraktem. Po několika minutách míchání by se měla objevit jemná pěna. Teď už stačí pouze směs vložit do lednice na jednu noc a až se probudíte, stačí jen podle libosti dodat například oblíbenou čokoládu nebo ovoce.
Reklama