Muffiny, po kterých zůstane miska do minuty prázdná

Pokud milujete sladké, a zvláště máte rádi muffiny a lahodné koláče, pak vám tento unikátní muffin recept udělá jistě velkou radost. A určitě nejen vám, ale i vašim dětem, které si tyto mini dortíky také do chvilky bezpochyby oblíbí. K přípravě muffinů můžete přizvat i je a společně tak vytvořit něco dobrého na zub.

Reklama

Ingredience, které budete potřebovat:

· 200 g mouky

· 70 g krupice

· 90 g cukru

· 2 lžíce prášku do pečiva

Reklama

· 2 lžičky vanilkového cukru

· 3 vejce

· 125 g rozpuštěného chlazeného másla/margarínu

· 4 čajové lžičky mléka

Postup přípravy těsta

Nachystejte si mísu a následně smíchejte mouku, krupici, cukr a prášek do pečiva. Poté přidejte 3 již rozšlehaná vejce a 4 čajové lžičky mléka. Nakonec zamíchejte do těsta rozpuštěné vychladlé máslo. Těsto nalijte do papírových košíčků a pečte při 200 °C do zlatova. Ale dříve, než to uděláte, přečtěte si ještě naše vychytávky.

Pár vychytávek pro dokonalý výsledek

Mřížku na pečení umístěte doprostřed trouby. Košíčky vložte na plech a neplňte je těstem více než do 3/4. Pokud vytáhnete vejce i mléko z lednice, počkejte až se ohřejí na pokojovou teplotu. Při šlehání těsta použijte ruční metličku, robot ani míchač není nutný. Po dopečení nechte muffiny 15 minut vychladnout a následně pomocí nože odkrojte z každého z nich klobouček. Můžete je pak naplnit marmeládou, nutellou, ale i lahodným krémem z pudingu, na který vám teď dáme recept. Budete potřebovat:

· 1 sáček vanilkového pudingu Dr. Oetker

· 400 ml mléka

· 200 ml šlehačky

Do uvařeného a vychladlého pudingu zamíchejte šlehačku. Vzniklý krém naneste pomocí zdobícího sáčku na muffiny a nasaďte na ně kloboučky. Posypte je práškovým cukrem a nechte si chutnat. Tyto muffiny podávejte ideálně hned nebo maximálně den či dva po upečení. Budou skvělým dezertem k odpolední kávě i chutným dortíkem na narozeninové oslavě.

Reklama