Sušené švestky jsou v kombinaci s dobrým masíčkem hotovou pochoutkou, ke které nic víc není potřeba. Pokud však víte, jak je správně podusit a jak vyčarovat to pravé ořechové! Receptů na maso dušené na švestkách je mnoho, ale jen málokdo ví, že tento nápad pochází přímo ze slunečné Kuby. Připravte si originální hovězí na kubánský způsob i se sušenými švestkami!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 kg hovězího masa (můžete však použít i vepřové nebo jehněčí)
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 400 g sušených švestek
- 2 rajčata
- 1 lžičku koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- 3 stroužky česneku
- ½ lžičky muškátového oříšku
- 50 ml slunečnicového oleje
Jak na to?
Sušené švestky opláchněte a potom v misce zalijte vroucí vodou, nechte odstát zhruba čtvrt hodiny. Vodu, ve které budou švestky měknout pak nevylejte, ale odložte si ji, sejde se Vám v dalším postupu.
Česnek a cibuli si očistěte a nakrájejte na drobno. Mrkev a rajčata omyjte a nakrájejte na poloviční kroužky.



