Může být cuketa lepší než maso? Tento recept Vás přesvědčí o tom, že ano!

Cuketa je úžasná zelenina, kterou nejenže nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a lehká na přípravu. Pokud hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro Vás mám. Cuketa zpestří Váš jídelníček, můžete ji použít jako přílohu k masům, připravit jako jednohubky a s bylinkami chutná úplně nejlépe. Odbočme však zpět k našemu receptu.

Reklama

Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude nyní konkurovat i Vašim nejlepším masovým receptům. Tento recept můžete připravit buď jako předkrm, nebo jako přílohu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • 1 cuketu
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvou petrželku
  • hrst vlašských ořechů
  • olej
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaké jadérka, klidně je vykrojte. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka. Cuketu nakrájejte na drobná kolečka, podobně jako krájíte brambory.

Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Petrželku omyjte a nasekejte nadrobno. Česnek rozmačkejte a vlašské ořechy rozmixujte nebo posekejte nadrobno nožem. V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.

Smažená cuketa nebyla nikdy chutnější. Díky ořechům získá neobvyklou chuť a Vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat i těm, kteří nemají v oblibě zeleninu. Dobrou chuť.

Reklama