Může nějaké jídlo nahradit klasické francouzské brambory? Když jsem brambory vyměnila za tuto jednu věc, zjistila jsem, že ano!

Pokud máte rádi zapékaná jídla, tento recept prostě musíte vyzkoušet. Je velmi jednoduchý a neuvěřitelně chutný. Můžete ho připravit ve více variacích a to jen zaměněním jedné přísady. Stačí když vyměníte šunku za klobásku, nebo salám a celé jídlo dostane úplně jinou chuť!

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 1 kg květáku
  • 3 vejce
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 850 g šunky/klobásy
  • máslo
  • sůl
  • 1 pol. lžíci slunečnicového oleje
shutterstock.com

Jak na to?

Dáme si předehřát troubu na 180°C.

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě.

Na pánev dáme kousek oleje a na mírném ohni rozpustíme máslo. Rozpuštěné máslo vlijeme do mísy na pečení (nebo na plech) a pak si do ní naskládáme předvařený květák.

Reklama

V misce si utřeme celá vajíčka se smetanou a špetkou soli (sůl podle chuti) a přidáme na širší nudličky nakrájenou šunku, nebo na kolečka nakrájenou klobásu. Vše spolu důkladně promícháme a následně vylijeme na připravený květák. Pečeme do křupava a zlatova.

Dobrou chuť!

Reklama