Na dokonalý dezert potřebujete jen 15 minut!

Nepečené dorty jsou nejen lahodné a velmi jemné, ale také extrémně jednoduché. Připravíte je během pár minut, necháte je v lednici vychladnout a můžete si je vychutnat. Troubu nemusíte vůbec zapínat a stále si vychutnáte dezert jako z cukrárny. Neuvěříte, jak se vám bude tento dezert rozplývat na jazyku, až si ho konečně dáte na talíř a vezmete do ruky lžičku.

Reklama

Co budete potřebovat?

Výroba tohoto dezertu je velmi jednoduchá a zabere vám jen asi 15 minut. Zvládne to navíc i začátečník, takže se nemusíte ničeho obávat. Navíc potřebujete jen pár základních surovin a pochutnáte si na vynikajícím krému a dezert vypadá jako od profesionálů. Na výrobu tohoto úžasného dezertu potřebujete:

Reklama
  • vejce – 3 ks,
  • vanilkový cukr – 10 gramů,
  • cukr – 170 gramů,
  • mléko – 800 ml,
  • máslo – 100 gramů,
  • kukuřičný škrob – 1 lžíce,
  • kokosové vločky – 100 gramů,
  • čokoládové sušenky – 400 gramů,
  • mléčné sušenky – 400 gramů,
  • mouka – 2 polévkové lžíce.
bukvarche.com

Pracovní postup

V první řadě oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem, cukrem, kukuřičným škrobem a moukou. Do této směsi pomalu přidávejte mléko a důkladně promíchejte. Směs dejte v hrnci na mírný oheň a nepřestávejte míchat. Směs bude postupně houstnout. Zabere to asi 2 minuty. Jakmile bude smetana hustá, stáhněte ji z ohně a přidejte do ní máslo a kokosové vločky. Znovu míchejte, dokud nezískáte zcela homogenní směs.

bukvarche.com

Nyní si vezměte kulatou formu o průměru 26 centimetrů. Začněte postupně střídat vrstvy krému s vrstvami sušenek. Začněte s čokoládovými sušenkami a postupujte jedno vrstvu po druhé. Každou vrstvu lehce přitlačte. Postupujte, dokud nespotřebujete všechny sušenky i smetanový krém. Zasypte dezert jemně mletými čokoládovými sušenkami. Nakonec všechno vložte do lednice na 3-4 hodiny a nechte dezert ztuhnout. Poté si můžete vychutnat jedinečný dezert.

Zdroj: bukvarche.com

Reklama