V létě máte chuť na něco osvěžujícího, jednoduchého a zdravého. Právě to si můžete vyrobit z pouhých 3 surovin. Všechny letní dezerty by měly být jednoduché a lehké. Ovoce je ideální možností, jak toho dosáhnout. Nezáleží na tom, jestli si připravíte domácí nanuky nebo zmrzlinu. V horkém létě se vám takové dezerty budou hodit při každé příležitosti. Zmrzlina je naprostým základem. Když si ji připravíte doma, získáte svou oblíbenou chuť a ušetříte hodně peněz.
Co budete potřebovat?
Dnes se podíváme na velmi jednoduchý recept na zmrzlinu z ovoce. Vybrat můžete prakticky jakékoli ovoce. V každém případě potřebujete na tento recept ovoce, smetanu a kondenzované mléko. Díky tomu bude zmrzlina nejen hustá, ale také příjemně sladká. Z ovoce máte na výběr cokoli. Ideální kombinace jsou jahody a banány. Právě to jsme vybrali pro tento recept my. Vezměte si ruční mixér a nádobu na skladování a můžete začít s přípravou.
Pracovní postup
Zmrzlinu si můžete připravit i z jednoho druhu ovoce. Volba je čistě na vás. Ujistěte se, že ovoce není příliš vodnaté, protože jinak nebude dezert tak krémový. Banán si udrží velmi krémovou konzistenci.
Ovoce nakrájejte a vložte do kuchyňského robota, aby se kousky rozmixovaly.
Smetanu vyšlehejte metličkou na dokonalou konzistenci. Musí být světlá a nadýchaná, než do ní přidáte kondenzované mléko. Díky tomu bude dezert krémovější.
Poté přidejte kondenzované mléko a znovu vyšlehejte.
Nakonec smíchejte ovoce a smetanu v míse a nalijte směs do vhodné nádoby.
Kondenzované mléko můžete také nahradit méně sladkými variantami. Vršek zmrzliny můžete ozdobit plátky ovoce, které jste v dezertu použili, přidat ořechy nebo dokonce nastrouhanou čokoládu.
Vložte do mrazáku a nechte zmrzlinu mrazit alespoň 5 hodin, než ji vyndáte a ochutnáte.
Potom si můžete vychutnat tuto jednoduchou, domácí zmrzlinu!
Zdroj: sweetandsavory.co