Sušenky jsou skvělou možností, jak si dát něco malého na chuť nebo potěšit děti. Nemusíte přitom běžet do obchodu. Místo toho s užijte pár minut času v kuchyni a pochutnejte si na křehkém výsledku. Není na tom nic těžkého a do procesu můžete klidně zapojit i děti. Během chvilky budete mít hotovo a uvidíte, že stejně rychle sušenky také z talíře zmizí.
Co budete potřebovat?
Pouhé tři běžné ingredience vám stačí k tomu, abyste si pochutnali na sušenkách bez přebytku umělých sladidel nebo konzervantů. Stále nejsou zdravé, ale rozhodně si užijete mnohem zdravější variantu než z obchodu. A jestli máte chuť, můžete si je také podle sebe dochutit, ozdobit nebo je slepit krémem (nebo marmeládou). Na výrobu domácích sušenek potřebujete pouze:
- máslo (pokojové teploty) – 3/4 hrnku,
- jemný cukr krystal – 1/2 šálku,
- mouka – 2 1/4 hrnku,
- cukr na posypání.
Pracovní postup
Máslo a cukr krystal smíchejte a vypracujte z něj měkké a lehké těsto. Je velmi důležité, abyste koupili jemný cukr, protože jeho hrubá varianta by vám nepřinesla stejně jemný výsledek. Poté přidejte do těsta mouku a znovu směs promíchejte. Musíte získat homogenní těsto. Vytvořte z těsta tvar cihly. Alobal posypte cukrem a zabalte do něj připravené těsto. Vložte ho na 30 minut do lednice. Nakrájejte ho na jednotlivé sušenky a pečte na střední teplotu po dobu 20 minut. Přejeme dobrou chuť!
Domácí sušenky jsou vždy nejlepší volba
Mnoho lidí nechápe, proč si lidé připravují sušenky doma místo toho, aby zaběhli do obchodu. Jak vidíte, je to velmi jednoduché a nestojí to skoro nic. Uvedené tři suroviny koupíte levně a nepotřebujete jich mnoho. Přitom získáte jedinečné a velmi jemné sušenky, na kterých si pochutná celá rodina. Výroba je také rychlá, snadná a navíc si je můžete ozdobit podle svého. Klidně je ozdobte čokoládovou polevou, posypkami nebo oříšky. Výsledná podoba je pouze na vás.
Zdroj: otletdivak.hu