Nádherně nadýchaný vanilkový koláč s jablky: jednoduchý na přípravu a chuťově dokonalý!

Máte chuť na něco sladkého, měkoučkého a vláčného? Rádi v kuchyni zkoušíte nové recepty? V tom případě si nenechte ujít dnešní recept na vanilkový koláč s jablky, který se připravuje z jogurtového těsta, není náročný na přípravu a svou chutí vám zaručeně vyrazí dech!

Reklama

Vanilkový koláč s jablky v sobě kombinuje hned několik chutí. V první řadě zde samozřejmě dominují právě ona jablíčka, díky kterým je koláč sladký i lehce kyselý zároveň. Jejich chuť příjemně podtrhuje vanilka, která je jemná a moučníku tak dodává zajímavé aroma. Tak co říkáte? Stojí za vyzkoušení, ne?

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 5 jablíček
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrníčku krupicového cukru
  • 1/2 hrníčku polohrubé mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • vanilkový lusk
  • 1 kelímek bílého jogurtu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Vejce společně s krupicovým a vanilkovým cukrem v misce ušlehejte do pěny.
  2. Do směsi přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Suroviny pečlivě promíchejte.
  3. Přidejte trochu vanilkového lusku na provonění.
  4. Přidejte bílý jogurt a vypracujte hladké, jednotné těsto.
  5. Kulatou formu vymažte máslem a vysypejte moukou, použít můžete i pečicí papír.
  6. Polovinu těsta nalijte do formy.
  7. Jablíčka omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky o síle cca 1 cm.
  8. Těsto s nimi vyskládejte a zalijte druhou polovinou těsta.
  9. Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 minut.

Po upečení můžete vanilkový koláč s jablky posypat moučkovým cukrem. Jsem si jistá, že vám tento nadýchaný dezert určitě udělá radost.

Reklama