Máte chuť na něco sladkého, měkoučkého a vláčného? Rádi v kuchyni zkoušíte nové recepty? V tom případě si nenechte ujít dnešní recept na vanilkový koláč s jablky, který se připravuje z jogurtového těsta, není náročný na přípravu a svou chutí vám zaručeně vyrazí dech!
Reklama
Vanilkový koláč s jablky v sobě kombinuje hned několik chutí. V první řadě zde samozřejmě dominují právě ona jablíčka, díky kterým je koláč sladký i lehce kyselý zároveň. Jejich chuť příjemně podtrhuje vanilka, která je jemná a moučníku tak dodává zajímavé aroma. Tak co říkáte? Stojí za vyzkoušení, ne?
Co budete potřebovat na přípravu?
- 5 jablíček
- 2 vajíčka
- 1/2 hrníčku krupicového cukru
- 1/2 hrníčku polohrubé mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- vanilkový lusk
- 1 kelímek bílého jogurtu
Jak postupovat při přípravě?
- Vejce společně s krupicovým a vanilkovým cukrem v misce ušlehejte do pěny.
- Do směsi přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Suroviny pečlivě promíchejte.
- Přidejte trochu vanilkového lusku na provonění.
- Přidejte bílý jogurt a vypracujte hladké, jednotné těsto.
- Kulatou formu vymažte máslem a vysypejte moukou, použít můžete i pečicí papír.
- Polovinu těsta nalijte do formy.
- Jablíčka omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky o síle cca 1 cm.
- Těsto s nimi vyskládejte a zalijte druhou polovinou těsta.
- Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 minut.
Po upečení můžete vanilkový koláč s jablky posypat moučkovým cukrem. Jsem si jistá, že vám tento nadýchaný dezert určitě udělá radost.
Reklama