Nadýchané „obláčkové“ palačinky jako od maminky!

Palačinky patří mezi nejoblíbenější snídaně na světě. Nemusíte je ovšem vždy připravovat stejně. Jestli si chcete užít mnohem nadýchanější strukturu, měli byste zkusit tento recept. Nepotřebujete nic jiného než obvykle a pochutnáte si mnohem více. Navíc na talíři budou placičky vypadat mnohem lépe a nakonec si je ozdobíte a dochutíte podle svého.

Reklama

Co je Cloud Pancake?

Obláčkové palačinky jsou vážně nadýchané jako malé obláčky. Jde o měkčí a lehčí verzi klasických palačinek, které připravujete obvykle, Tuto vlastnost získávají hlavně díky vyšlehaným bílkům. Jestli patříte mezi milovníky této sladké snídaně, musíte vyzkoušet dnešní recept. Uvidíte,  že si na nich pochutnáte možná i více než na klasice a rozhodně je budete připravovat pravidelně. Pochutná si celá rodina a zaručeně potěšíte hlavně své děti.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete jen pár čerstvých ingrediencí. Nepotřebujete nic zvláštního, takže si můžete palačinky jednoduše připravit, kdykoli na ně dostanete chuť. Jediné, co je odlišné u tohoto nadýchaného receptu, je samotný postup. Proto se musíte zaměřit hlavně na postup a zároveň si vzít k ruce běžné suroviny, které potřebujete na palačinky:

  • vejce – 2 ks,
  • mouka – 100 gramů,
  • mléko – 50 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • cukr – 1 lžíce,
  • sůl – špetka,
  • rostlinný olej nebo rozpuštěné máslo (nemusí být) – 1 lžíce.
  • potřebujete vyšší formu

Pracovní postup

V první řadě oddělte žloutky od bílků. Do vaječných žloutků přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vše důkladně promíchejte metličkou. Poté vezměte do ruky elektrický mixér a vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu. Tento krok je naprosto zásadní, když chcete dosáhnout nejlepšího výsledku. Poté obě směsi jemně promíchejte. Nejlepší je postupovat pohybem zdola nahoru, aby se vzduch nedostal do těsta.

Shutterstock

Velkou pánev vymažte máslem a zahřejte na mírném ohni. Naběračkou přeneste těsto do pánve a vytvořte menší placky. Smažte palačinky 2-3 minuty z každé strany, dokud nezískáte zlaté a hotové placky. Jakmile budete mít vše hotové a připravené, můžete se pustit do zdobení na talířích. Podávejte palačinky teplé. Pokapat je můžete javorovým sirupem, medem, přidat čerstvé ovoce, šlehačku nebo je zasypte moučkovým cukrem. Výsledek je na vás. Záleží jen na vašich chutích. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: ohga.it

Reklama