Bohatý čokoládový krém a aromatická káva je dokonalá kombinace, kterou si vychutná každý dospělý. Jestli potřebujete krásný a zároveň velmi dobrý dezert. Každé sousto se bude rozplývat na jazyku a potěší vás tou nejlepší chutí, jakou si můžete jen představit. Jestli milujete kakao, čokoládu a kávu, tento dezert pro vás bude naprosto dokonalý.
Co budete potřebovat?
Výroba tohoto dezertu je poměrně jednoduchá a pochutnají si úplně všichni. Není na tom nic těžkého, a proto to snadno zvládne i začátečník. A nakonec naservírujete se rodině vynikající dezert. Na výrobu potřebujete:
- vejce – 2 ks,
- sůl – špetka,
- vanilkový cukr – 8 gramů,
- cukr – 100 gramů,
- olej – 60 ml,
- mléko – 70 ml,
- mouka – 140 gramů,
- prášek do pečiva – 7 gramů,
- instantní káva – 1 lžíce,
- hořké kakao – 1 lžíce,
- mléko – 200 ml,
- hořká čokoláda – 100 gramů,
- máslo – 30 gramů,
- kukuřičný škrob – 1 lžička,
- čokoládové hoblinky na ozdobení.
Pracovní postup
Nejdřív rozšlehejte vejce se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Do směsi přidejte také 100 gramů cukru a vše promíchejte. Postupně přilévejte olej, 70 ml mléka a důkladně promíchejte. Prosejte do směsi 140 gramů mouky a prášek do pečiva. Vše jemně promíchejte, dokud nezískáte zcela homogenní směs. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu asi 30 minut. Mezitím si připravte lahodnou polevu.
Smíchejte 50 gramů cukru, instantní kávu, hořké kakao a 200 ml mléka. Směs zahřejte na středním ohni, ale dávejte si pozor, aby se nezačala vařit. Rozpusťte ve směsi také hořkou čokoládu a 30 gramů másla. Oddělte polovinu čokoládové směsi. Rozpusťte kukuřičný škrob s trochou vody a přidejte ji do čokoládové směsi. Vařte ji na středním ohni a nechte vychladnout v lednici. Až bude těsto upečené a vychladlé, rozkrojte ho, namažte polovinou čokoládové směsi, zakryjte druhou polovinou a potom celý povrch zalijte zbytkem polevy. Ozdobte hoblinkami.